Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ για την Παρασκευή 3 ΙΟΥΝΗ στα συλλαλητήρια

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.pameygeias.gr
 Κυβέρνηση και ΤΡΟΪΚΑ κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος μας. Την ώρα που για μια ακόμα φορά, καταληστεύουν τις λαϊκές οικογένειες για να βρεθούν 78 δισ. ευρώ που θα δοθούν στους δανειστές, οι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν τσεπώσει μέσα σε 5 χρόνια πάνω από 850 δισ. ευρώ!

  Η κυβέρνηση προωθεί νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για την υγεία και την φαρμακευτική περίθαλψη. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Χτύπημα των BAE,αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Σχεδιάζουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο.
Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις, «τσεκουρώνουν» τις άδειες των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα. Σειρά έχουν και οι υπόλοιπες ειδικές άδειες π.χ. χειρουργεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κλπ.
Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις – κλείσιμο κλινικών, νοσοκομείων και πολυιατρείων του ΙΚΑ. Μειώνουν κατά 10.000 τα δημόσια νοσοκομειακά κρεβάτια. Όσες μονάδες υγείας, προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις και θα πωλούν ακριβότερα τις υπηρεσίες τους, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς. Το 20% των κρεβατιών θα είναι νοικιασμένο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
Απορρίπτουμε τους κυβερνητικούς εκβιασμούς, «ή στηρίζετε τα μέτρα ή θα κλείσει το 40% των νοσοκομείων».       Απαντάμε: Καμία θυσία για τη πλουτοκρατία! Τη κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία! Δωρεάν υγεία για όλο το λαό! Αυξήσεις στους μισθούς! Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία! Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!
ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποδέχονται ότι για την κατάσταση στα νοσοκομεία φταίνε οι σπατάλες, τα ελλείμματα και η Τρόικα, όπως λέει και η κυβέρνηση. Έσπευσαν να προτείνουν ποια νοσοκομεία πρέπει να «αλλάξουν χαρακτήρα». Συμφωνούν με την λειτουργία των νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή ως επιχειρήσεις με φθηνό και ευέλικτο προσωπικό. Συμφωνούν με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο των νοσοκομείων.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) προπαγανδίζει ότι αιτία της κρίσης είναι το χρέος και ψάχνει ποιο μέρος του χρέους είναι «νόμιμο» για να το πληρώσει ο λαός. Συμφωνεί με την συνύπαρξη και τον ανταγωνισμό μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ανταγωνισμός όμως σημαίνει ότι τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν με τους ίδιους όρους με τις ιδιωτικές κλινικές, δηλαδή ως επιχειρήσεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να υποταχτούμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, στην ανάπτυξη του συστήματος υγείας με στόχο το κέρδος. O άλλος είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών, των γυναικών, για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας. Σε αυτό το δρόμο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ:
-                Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας. Κατώτερο μισθό στα 1400 ευρώ.
-                Να μην συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομεία, ή μονάδα υγείας
-                Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με βάση τις  ανάγκες.
-                Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
-                Να μην πληρώνει κανένας ασθενής και εργαζόμενος για την υγεία και την πρόνοια.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΝΗ
ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Προσυγκέντρωση Υγειονομικών  Ομόνοια (Hondos) 6.30 μ.μ
 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 8.00μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: