Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

η διακύρηξη της ΑΣΥ για τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου στην Α΄ ΔΥΠΕ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)


Δυο λόγια για τα υπηρεσιακά συμβούλια
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν να κάνουν με τη διοίκηση και τη λειτουργία των νοσοκομείων, με τις υπηρεσιακές και εργασιακές αλλαγές των υγειονομικών.

Πρόκειται για κρατικό θεσμό, για μηχανισμό του κράτους που υλοποιεί την κεντρική  αντιλαϊκή πολιτική.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν υπηρετούν τον εργαζόμενο στα νοσοκομεία και τις ανάγκες του, ΟΧΙ μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι διορισμένη από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου "Γιάννης κερνάει - Γιάννης πίνει", αλλά κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό - νομικό - πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό.
Είναι χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των υγειονομικών, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.
Με τον "Καλλικράτη" και το ν.3848/2010 που μόλις πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, του νοσοκομείου επιχείρηση, που θα λειτουργεί με έσοδα και κέρδη, της επιχειρηματικότητας στην υγεία.
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι εργαλεία αναπαραγωγής του στρώματος της εργατικής αριστοκρατίας στον κλάδο και στο κίνημα , εκκολαπτήριο στελεχών για το δικομματισμό και τη διαχείριση του συστήματος.
Καμιά αυταπάτη!
Οι υγειονομικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, μπορούν να υπερασπίσουν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους μόνο μέσα από ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Στις σημερινές συνθήκες, ο έλεγχος και η παρέμβαση των εργαζομένων στα κρατικά όργανα μπορεί να γίνει μόνο με όρους κινήματος, μέσω των εκπροσώπων τους από τα σωματεία. Ο εργατικός - λαϊκός έλεγχος μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο μόνο σε συνθήκες λαϊκής εξουσίας.
Μην πέφτεις στην παγίδα!
Είναι κάλπικη η επιχειρηματολογία ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ "ψηφίζεις για τον αιρετό σου", "δεν είναι πολιτικές" κλπ.
Σκόπιμα επιχειρούν να τις αποπολιτικοποιήσουν για να μπορέσουν έτσι πιο εύκολα να σε παγιδεύσουν, να σου πάρουν την ψήφο κι εν τέλει να μη βγει απ' την κάλπη το μήνυμα της καταδίκης των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, της αντιλαϊκής πολιτικής.
Συνάδελφε, Συναδέλφισσα  αξιοποίησε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Ψήφισε με κριτήριο τη ζωή σου και τις ανάγκες σου.
Είτε ψηφίζεις για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τις τοπικές εκλογές, είτε ψηφίζεις για το σωματείο σου και τις βουλευτικές εκλογές, η ψήφος είναι μία και το κριτήριό της είναι ενιαίο.
Είναι ψήφος για τα δικαιώματά σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου, ψήφος για την υγεία,  των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Με την ψήφο σου στις 7 Μαϊου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια :
Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Πλουτοκρατίας - ΕΕ. Μη δέχεσαι να πληρώσεις την κρίση της πλουτοκρατίας.
Πες όχι στην πολιτική που υποθηκεύει την υγεία των παιδιών μας,των γονιών μας και των οικογενειών μας για να εξασφαλιστεί η δράση και η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καταδίκασε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν νέες άγριες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων,που υποβαθμίζουν και συρρικνώνουν  τα ήδη ανεπαρκή δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες του ΙΚΑ. 
Πες όχι στο νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο,που προβλέπει βασικό μισθό 700-800 ευρώ  , καταργεί τα υπολείμματα του 13ου και 14ου μισθού,αυξάνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Καταδίκασε τον αντιδραστικό θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Μην υποκύπτεις στους εκβιασμούς και τις απειλές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των κομμάτων  του Ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, ότι τα αντιλαικά μέτρα είναι μονόδρομος.Υπάρχει διέξοδος,υπάρχει λύση!
Οργάνωση, Κοινωνική Συμμαχία, Λαϊκή Αντεπίθεση, Συμπόρευση Με Το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας ΤΩΡΑ!
Με τον αγώνα και την ψήφο σου διεκδίκησε:
u Καμία συγχώνευση, κατάργηση νοσοκομείων, καμία μείωση νοσοκομειακών κρεβατιών.
u Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
u Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
u Κατάργηση των 5 ευρώ και κάθε πληρωμής,συμμετοχής για εξετάσεις, φάρμακακαι θεραπείες στις δημόσιες μονάδες υγείας.
u Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
u Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη ,πλήρη και σταθερή απασχόληση.
u 1400 κατώτερος βασικός μισθός με ανάλογες αυξήσεις σε όλες τις βαθμίδες και τα μισθολογικά κλιμάκια.
u  Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 € και 5.000 € επιπλέον για κάθε παιδί
u Κατάργηση των εισφορών για την υγεία σε όλους, σταδιακή μείωση των εισφορών για τον κλάδο σύνταξης.  
u Άμεσα μέτρα προστασίας της μητρότητας.
u Μείωση των ωρών εργασίας, 6ωρο-πενθήμερο-30ωρο και ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
u Σύνταξη με πλήρη δικαιώματα στα 55-50 στους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.
u Αντικειμενική μοριοδότηση όλων των αποσπάσεων, των μεταθέσεων και των υπηρεσιακών μεταβολών. Μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια 100% για την επιλογή των στελεχών υγείας. Κατάργηση στην πράξη του απόρρητου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έλεγχος των αιρετών στις γενικές συνελεύσεις, με δικαίωμα ανάκλησής τους.
u Να καταργηθεί ο αντιδραστικός Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

Καταψήφισε ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ
Είναι το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα "πρώτα βιολιά" και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών  αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν "κρατικοί υπάλληλοι" και κατ' επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού.
Σου πουλάνε εξυπηρέτηση και εκδούλευση για πράγματα που αυτονόητα είναι δικαιώματά σου.
Μη δέχεσαι να σου τσαλακώνουν την αξιοπρέπεια και τη συνείδησή σου. "Μαύρισέ τους"!
Προβληματίσου για τις δυνάμεις που σταθερά μιλούν ενάντια στο ΠΑΜΕ, συκοφαντούν το εργατικό κίνημα και τους ταξικούς αγώνες.
Καταδίκασε τις φωνές που, με επαναστατικές κορώνες, στηρίζουν τις διαχειριστικές προσπάθειες διάσωσης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Σάββατο 7 Μαϊου: Τώρα μπορείς ν' αλλάξεις τους συσχετισμούς!
Μη χάσεις κι αυτή την ευκαιρία!
  • Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει σήμερα το αντίπαλο δέος.
  • Φύγε απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
  • Μη χαραμίζεις, μη σκορπίζεις την ψήφο σου στα διάφορα αναχώματα.

Ρίξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου! Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: