Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ανακοίνωση των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Κρήτης

Οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων όλης της Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Πολίτες της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου έκαναν ομόφωνα την παρακάτω καταγγελία για τα γεγονότα που συνέβησαν χτες κατά την ανακοίνωση των διαβόητων συγχωνεύσεων:

Για να εξασφαλίσει την ανενόχλητη διεξαγωγή της επικοινωνιακής του φιέστας στο Ηράκλειο, ο Υπουργός διάλυσης της Υγείας κ. Λοβέρδος μετέτρεψε τη γύρω περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη, κινητοποίησε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, δυναμίτισε κάθε δυνατότητα διαλόγου και χρεώνεται στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για την καταστολή και τη ρίψη χημικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών από όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Απομονωμένος και πανικόβλητος από την κοινωνική κατακραυγή, ο κ. Λοβέρδος επιχειρεί να επιβάλει με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία τα καλοπληρωμένα σχέδια κατεδάφισης της δημόσιας περίθαλψης.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κρήτης, που πασχίζουν καθημερινά να κρατήσουν όρθιο το ετοιμόρροπο από την εγκατάλειψη χρόνων Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αισθάνονται προσβεβλημένοι και οργισμένοι γι’ αυτή την αντιμετώπιση αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε δημόσια, δωρεάν περίθαλψη υψηλής ποιότητας.
Κηρύσσουμε τον κ. Λοβέρδο ανεπιθύμητο στα Νοσοκομεία της Κρήτης και απαιτούμε να πάρει πίσω τα απαράδεκτα σχέδια υποβάθμισης των μονάδων υγείας του νησιού.
Αν νομίζει ο κ. Λοβέρδος ότι θα σώσει την οικονομία και τη χώρα πάνω στα ερείπια της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας περίθαλψης και του κοινωνικού Κράτους  
                   δεν είναι απλώς γελασμένος
                               δεν είναι απλώς επικίνδυνος
                                            είναι και πολιτικά τελειωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: