Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

νεώτερα από την σημερινή κινητοποίηση στο ΚΑΤ


Τη Δευτέρα 9 Μάη, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του Π.Α.ΜΕ, στο νοσοκομείο ΚΑΤ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και πλατιά εξόρμηση στην είσοδο του νοσοκομείου από εργαζόμενους και φορείς της συνοικίας που ενημέρωσαν τους ασθενείς για την κατάσταση στους χώρους υγείας, και τόνισαν την ανάγκη για συντονισμό της πάλης όλων των εργαζομένων για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
Ακολούθησε παράσταστη διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου για την καταβολή των δεδουλευμένων την έλλειψη υλικών και προσωπικού. Η απάντηση του διοικητή όσον αφορά την έλλειψη υλικών είναι ότι υπάρχουν λεφτά αλλά δεν μπορούν για γραφειοκρατικούς λόγους να πληρώσουν τους προμηθευτές, κάτι που σύμφωνα με τον διοικητή θα λυθεί άμεσα.
Κατά τα άλλα, ο διοικητής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει έλλειψη υλικών και το νοσοκομείο ακολουθεί την επάρκεια υλικών στα τμήματα που υπαγορεύει η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου. (χωρίς βέβαια να αναφέρει αν αυτή η επάρκεια είναι με κριτήριο το πόσο κόσμο εξυπηρετεί καθημερινά το νοσοκομείο, και τι ανάγκες έχει να καλύψει). Χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια ώρα που εργαζόμενοι από τα τμήματα του νοσοκομείου κατήγγειλαν την έλλειψη γαζών, ο διοικητής υποστήριζε ότι δεν υπάρχει έλλειψη ή τουλάχιστον δεν τον έχουν ενημερώσει. (γνωστή τακτική του συγκεκριμένου διοικητή, για ότι δεν μπορεί να απαντήσει να υποστηρίζει ότι δεν τον έχουν ενημερώσει. Σε προηγούμενη κινητοποίηση υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μπροστά σε έναν ενοικιαζόμενο στο λογιστήριο του Κατ!!!!).
Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, μας «διαβεβαίωσε» ότι θα κάνει υπομνήματα και αιτήσεις για προσωπικό και εξακολουθεί να περιμένει από τις συγχωνεύσεις. Για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων είπε ότι κατανοεί και συμπάσχει και θα μπουν στις 15 του μήνα .
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν στη διοίκηση ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, και όχι κακής διαχείρισης. ότι έχει ξεκινήσει στάση πληρωμών και παροχών στην υγεία με επικίνδυνες συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.
Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 15:53)

Δεν υπάρχουν σχόλια: