Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

σε μαζική προσέλευση στις συγκεντρώσεις στα 4 Νοσοκομεία την Δευτέρα καλεί το ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας

Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε 4 νοσοκομεία τη Δευτέρα
Σε ΚΑΤ, «Αιγινήτειο», «Τζάνειο» και στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του «Αττικόν», καλεί εργαζόμενους, νέους, γυναίκες για να στείλουν μήνυμα καταδίκης των νέων μέτρων, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα
Σε κοινή δράση και ξεσηκωμό των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη νέα λαίλαπα ανατροπών στην Υγεία καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής που οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μάη, στις 9 π.μ. ταυτόχρονες συγκεντρώσεις έξω από τέσσερα νοσοκομεία (ΚΑΤ, «Αιγινήτειο», «Τζάνειο» και στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του «Αττικόν»). Στο σχετικό κάλεσμα επισημαίνεται:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της Υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
Η κυβέρνηση, με τις νέες άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας, μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει τα ράντζα, μειώνει το προσωπικό, οδηγεί σε ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Επιβάλλει νέα χαράτσια για εξετάσεις, εισιτήρια και πληρωμές για φάρμακα.
Προχωράνε ολοταχώς το κλείσιμο και τη συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ κλπ., καταργούνται νοσοκομειακά κρεβάτια, αλλά και οργανικές θέσεις προσωπικού. Ο,τι απομείνει (και τα λίγα ...νέα που θα δημιουργηθούν) θα κοστολογούν και θα πουλάνε ακριβότερα τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς - πελάτες για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής στο κάλεσμά του.
Επισημαίνει ταυτόχρονα: «Αλύπητα θυσιάζονται τόσο το δικαίωμα όλου του λαού για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων - υγειονομικών προκειμένου να ...φουσκώσουν κι άλλο οι τσέπες των μεγαλο-κλινικαρχών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία. Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες να στείλουν μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των νέων μέτρων, σε ξεσηκωμό, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και «δημόσιες» υπηρεσίες Υγείας.
Ακόμα να δώσουν μαχητικό, βροντερό «παρών» στην πανελλαδική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση: 9 π.μ. πλ. Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: