Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ιατρούς εισπράκτορες θέλει το υπουργείο Υγείας


Το χαρτί του εκβιασμού προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση του λαού και των υγειονομικών στις σαρωτικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία «έπαιξε» για μια ακόμα φορά χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός απείλησε ξανά ότι αν δεν προχωρήσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση το 40% των νοσοκομείων «με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος, πιέζοντας τους γιατρούς να γίνουν όργανα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, να στραφούν απέναντι στους φυσικούς συμμάχους τους, που είναι οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι, έδωσε χτες εντολές να γίνουν εισπράκτορες για τη λειτουργία του νοσοκομείου - επιχείρηση! Ο υπουργός ανέφερε στη συνέντευξη ότι το περασμένο Σάββατο ανασφάλιστος που προσήλθε στην εφημερία του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» έκανε μια σειρά εξετάσεων και του δόθηκαν φάρμακα και υλικά και του είπαν να μην πληρώσει γιατί ήταν Σάββατο. Και ισχυρίστηκε ότι αυτός ο ασθενής διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του ζήτησαν να πληρώσει και το κατήγγειλε στο υπουργείο δίνοντας μάλιστα όλα τα ονόματα και τις ειδικότητες των γιατρών που τον εξέτασαν! Ετσι χτες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος, εξέδωσε εγκύκλιο προς τους διοικητές των νοσοκομείων ότι την είσπραξη (!) κατά τη διάρκεια της εφημερίας πρέπει να την κάνουν -αν απουσιάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι- οι γιατροί. Στη χτεσινή εγκύκλιο του Ν. Πολύζου με θέμα «Καταβολή εξέταστρων και αποζημίωσης διαγνωστικών εξετάσεων» αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Η καταβολή του εξέταστρου των 5 ευρώ και η αποζημίωση των διαγνωστικών εξετάσεων οφείλει να γίνεται και εκτός της πρωινής λειτουργίας των νοσοκομείων.
Ειδικότερα πρέπει κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια εργάσιμων ημερών, όπως και καθ' όλο το 24ωρο στην εφημερία, να υπάρχει διοικητικός υπάλληλος στο γραφείο κίνησης ή στο γραφείο εξωτερικών ιατρείων, ο οποίος θα εισπράττει τα νόμιμα εξέταστρα ή το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων ή θα ζητά και θα παρακρατεί ανάλογες συνταγές ασφαλιστικών ταμείων. Σε περίπτωση έλλειψης διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να εκπαιδεύονται και να τοποθετούνται για τις ανωτέρω δραστηριότητες άλλοι υπάλληλοι με ευθύνη του αρμόδιου διοικητή ή αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου. Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και στα ΚΥ με ευθύνη των αρμόδιων υποδιοικητών ΔΥΠΕ και των Προέδρων των διοικουσών τους Επιτροπών ή/και των Συντονιστών Επιστημονικού Εργου των Κέντρων Υγείας».
Μάλιστα, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού - λείπουν 25.000 νοσηλευτές και, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ, 6.500 γιατροί - ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απρίλη 2011, ζήτησε οι προσλήψεις στο Δημόσιο από 1 προς 5 να γίνουν 0 προς 5, «με ελάχιστες αναγκαίες εξαιρέσεις».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: