Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημήσια Νοσοκομεία

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις για τα εκρηκτικά προβλήματα
Τα εκρηκτικά προβλήματα στο χώρο της Υγείας, σαν αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, των περικοπών, των ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά, της επιβολής όλο και περισσότερων πληρωμών για τους ασθενείς προκάλεσαν τις κινητοποιήσεις χτες των εργαζομένων του «Σωτηρία», του Γενικού Κρατικού της Αθήνας και του ΕΚΑΒ, έξω από τα νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των οφειλομένων τους από νυχτερινά και υπερωρίες από το Δεκέμβρη του 2010, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Σωτηρία», πορεία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ολιγόλεπτο αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων.
Οι εργαζόμενοι μοίρασαν ανακοινώσεις στους περαστικούς, καλώντας τους σε κοινό αγώνα ενάντια στην πολιτική που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων σε δημόσιες δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Απαίτησαν επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, είπαν όχι στις περικοπές, απαίτησαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις, καμία πληρωμή για τους ασθενείς.
Σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα πραγματοποιούν στις 8 π.μ. οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού». Διαμαρτύρονται γιατί παραμένουν πέντε μήνες απλήρωτες οι υπερωρίες, για την παύση διορισμών ακόμα και στους ειδικευόμενους γιατρούς, τα 16.000 οφειλόμενα ρεπό, την έλλειψη υλικών και συντήρησης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού κ.ά.
Ακόμα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα το πρωί στις 9 στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ οι γιατροί - μέλη της ΕΝΙΘ που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους εφημεριών από το Σεπτέμβρη του προηγούμενου χρόνου μέχρι το Μάρτη του 2011. Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την αναστολή λειτουργίας της Β΄ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού και ζητώντας τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και την πρόσληψη προσωπικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: