Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από την Υγεία του λαού
Καλεί σε ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε τέσσερα νοσοκομεία, τη Δευτέρα 9 Μάη, για το δικαίωμα του λαού στην Υγεία
Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους, στις γυναίκες σε κοινή δράση και ξεσηκωμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στα νέα αντιδραστικά μέτρα στην Υγεία, για να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και «δημόσιες» υπηρεσίες Υγείας, απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μάη, στις 9 π.μ. έξω από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, «Αιγινήτειο», «Τζάνειο» και στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του «Αττικόν».
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της Υγείας των παιδιών μας, των γονιών μας και των οικογενειών μας.
Η κυβέρνηση, με τις νέες άγριες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας, μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει τα ράντζα, μειώνει το προσωπικό, οδηγεί σε ελλείψεις ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Επιβάλλει νέα χαράτσια για εξετάσεις, εισιτήρια και πληρωμές για φάρμακα.
Προχωράνε ολοταχώς το κλείσιμο και η συγχώνευση τμημάτων και νοσοκομείων, μονάδων του ΙΚΑ κλπ., καταργούνται νοσοκομειακά κρεβάτια, αλλά και οργανικές θέσεις προσωπικού. Ο,τι απομείνει (και τα λίγα ...νέα που θα δημιουργηθούν) θα κοστολογούν και θα πουλάνε ακριβότερα τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς - πελάτες για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.
Προκειμένου να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και στις μονάδες του ΙΚΑ, συστηματικά ενοχοποιεί τους ασθενείς και τους υγειονομικούς και τροφοδοτεί την ανάπτυξη του "κοινωνικού αυτοματισμού". Η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομίας να συλλάβει και να παραπέμψει στο Αυτόφωρο τη συντονίστρια, γιατρό της εφημερίας στο "Αττικόν" (επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι νοσηλείας) αποτελεί απόδειξη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης πάνε παρέα με την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την κρατική καταστολή.
Αλύπητα θυσιάζονται τόσο το δικαίωμα όλου του λαού για υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων - υγειονομικών προκειμένου να ...φουσκώσουν κι άλλο οι τσέπες των μεγαλο-κλινικαρχών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην Υγεία. Αρκεί να πιστέψουμε στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να αποκρούσουμε την επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες,
Σας καλούμε να συντονίσουμε τη δράση μας.
Σας καλούμε στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής τη Δευτέρα 9 Μάη, στις 9 π.μ., που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα:
  • Εξω από το ΚΑΤ
  • Εξω από το "Αιγινήτειο"
  • Εξω από το "Τζάνειο"
  • Στην Καβάλας στο ύψος του "Αττικόν".
Να πάψει η Υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και "δημόσιες" υπηρεσίες Υγείας.
Εδώ και τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός!
Να δώσουμε μαχητικό, βροντερό "παρών" στην πανελλαδική απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη, 10 π.μ. στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση: 9 π.μ. πλ. Κλαυθμώνος.
Σπάμε το φόβο και τη μοιρολατρία.
Στέλνουμε μήνυμα απόρριψης και καταδίκης των νέων μέτρων.
Κάτω τα χέρια από την Υγεία του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: