Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

η ΕΙΝΑΠ ξεσηκώνεται και κινητοποιεί τον κλάδο με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Στην κινητοποίηση με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τους γιατρούς στα νοσοκομεία
Να πάρουν μέρος στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ έως 2 μ.μ) και την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 11 π.μ., με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που απαντάει στην επίθεση που δέχεται συνολικά το δικαίωμα του λαού στην Υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών, με αιτήματα που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, καλούν τους υγειονομικούς οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Την κινητοποίηση εξήγγειλε η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στη συλληφθείσα γιατρό του «Αττικόν» και επικεντρώνοντας «στις άδικες επιθέσεις που δέχεται ο ιατρικός κόσμος». Γενικόλογα αναφέρει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας προσπαθούν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετοχή στην κινητοποίηση αποφάσισε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Το ΠΑΜΕ καλεί τους υγειονομικούς να παλέψουν για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο. Για πρωτοβάθμιο επίπεδο Υγείας, του αποκλειστικά δωρεάν, δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, που να λειτουργεί με πυρήνα το Κέντρο Υγείας με τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του, στο οποίο θα έχουν ενταχθεί όλες οι υπηρεσίες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων. Να αναπτύσσεται σε κάθε χωριό και πόλη, με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά κ.ά. Ακόμα, χρηματοδότηση αποκλειστικά από το κράτος και την εργοδοσία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση κάθε πληρωμής για την Υγεία, δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης δωρεάν φαρμάκου και βιοϊατρικής τεχνολογίας κ.ά.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι το ΔΣ της ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Υγείας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μάη οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα αναλαμβάνουν συντονιστές της εφημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: