Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ανακοίνωση της γραμματείας της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας.

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τα όργανα του Ιατρικού συλλόγου Εύβοιας ανέδειξαν ένα αντικειμενικά ιστορικό γεγονός. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ιατρικού συλλόγου Εύβοιας οι ταξικές δυνάμεις και ο ριζοσπαστικός χώρος εξέλεξαν εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο την συνάδελφο Ελένη Γυφτονικολού-Κασελίμη (αναισθησιολόγο).

Επίσης αναπτύχθηκε έντονη ζύμωση στον χώρο των Ιατρών και υπήρξε έμπρακτη αναγνώριση των θέσεων της ΔΗΠΑΚ με την θετική ψήφο σε κάθε έναν από τους υποψηφίους συναδέλφους που στήριξε.

Εκτιμάμε ότι η παρουσία της ΔΗΠΑΚ ιατρών Εύβοιας στον χώρο συνέβαλε στην αξιοποίηση των θέσεων μας και του πλαίσιου διεκδίκησης που παρουσιάσαμε και την απαρχή μιάς στροφής των διεκδικήσεων του χώρου των ιατρών προς την ταξική κατεύθυνση και την ολοένα μεγαλύτερη ενίσχυση της συμμαχίας της μεγάλης πλειοψηφίας των ιατρών με τα δίκαια του λαϊκών στρωμάτων και των εργαζόμενων.

Θεωρούμε ότι πρέπει να τεθούν νέοι στόχοι και νέες διεκδικήσεις από το συνδικαλιστικό κίνημα των ιατρών με στόχο όχι τα στενά συντεχνιακά συμφέροντα και τις μεμονομένες οκονομικές διεκδικήσεις όπως πριν , αλλά με σταθερή διεκδίκηση για το Δωρεάν Δημόσιο ολοκληρωμένο σύστημα Υγείας όπου οι ιατροί θα έχουν αξιοπρεπείς και δίκαιες αμοιβές μακρυά απο διαπλοκές και διαφθορά.

Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο σύστημα Υγείας που θα προσφέρει Δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχές Υγείας σε όλο τον Λαό , ενα σύστημα που θα αναγορεύει την Υγεία σε κοινωνικό αγαθό και όχι σε εμπόρευμα.


ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: