Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Λουκέτο σε 20 φαρμακεία νοσοκομείων


Στις κενές κατά 50% οργανικές θέσεις, έρχεται να προστεθεί και η εργασιακή εφεδρεία

Δεν έφτανε που είναι κενές οι μισές οργανικές θέσεις των φαρμακοποιών στα δημόσια νοσοκομεία, έρχεται και η εργασιακή εφεδρεία για να βάλει λουκέτο σε είκοσι τουλάχιστον φαρμακεία από ήδη λειτουργούντα με επικουρικό κυρίως προσωπικό.
Την προειδοποίηση αυτή κάνει η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών (ΠΕΦΝΙ), με υπόμνημά της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος υποστήριξε ότι εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία τα δημόσια νοσοκομεία. Ομως, με βάση τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, η ΠΕΦΝΙ υποστηρίζει ότι οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί δεν εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΕΦΝΙ, σήμερα υπηρετούν στα δημόσια νοσοκομεία 240 φαρμακοποιοί, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 480. Υπηρετούν κυρίως επικουρικοί φαρμακοποιοί, οι οποίοι θα φύγουν το αργότερο σε 12 μήνες. Ετσι, αν καταργηθούν οι οργανικές τους θέσεις, θα κλείσουν άμεσα τα φαρμακεία σε 20 νοσοκομεία (Δράμας, Αρτας, Τρίπολης, Σπάρτης, Καρπενησίου, Σάμου, Ικαρίας, Λευκάδας, Αμαλιάδας κ.λπ). Επίσης μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας θα μείνουν με έναν ή δύο φαρμακοποιούς.
Αποκαλυπτικοί διαγωνισμοί
Εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για ελλείψεις φαρμάκων και υλικών ή για υποδείξεις σε χρόνιους ασθενείς που προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία, να φέρνουν μαζί τους τα φάρμακα που παίρνουν.
Αυτήν την κατάσταση προσπάθησε να προσπεράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος με χτεσινές ανακοινώσεις του για την ηλεκτρονική δημοπρασία προμήθειας φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία. Η ηλεκτρονική δημοπρασία αφορούσε την προμήθεια δύο δραστικών ουσιών με προϋπολογισθείσα δαπάνη 9,93 εκ.ευρώ, η οποία κατέληξε σε 0,616 εκατ. ευρώ (δηλαδή μείωση 93,8%).

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: