Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Απαίτησαν κατάργηση των εμπόρων της Υγείας




Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας και για μόνιμη δουλειά με δικαιώματα διαδήλωσαν, χθες το μεσημέρι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας στα πλαίσια της 4ωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην δεχτούν καμία μείωση μισθού, καμία «εφεδρεία», καμία μείωση κλινών και κατάργηση κλινικών, να μην επιτρέπουν να πληρώνουν οι ασθενείς εισιτήριο στα νοσοκομεία και για ιατρικές εξετάσεις.
Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Πρωτοβουλία Υγειονομικών) επιδίωξε να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αρειο Πάγο κάνοντας λόγο για παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών για το ωράριο εργασίας! Αναφερόμενος στη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων σε αυτές τις ηγεσίες ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», είπε:
«Ακόμη και σήμερα που η ΕΕ και οι οδηγίες έχουν γονατίσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, πάνε στα δικαστήρια εκλιπαρώντας την αστική δικαιοσύνη να εφαρμόσει ευρωπαϊκές οδηγίες που θα κάνουν κόλαση τη ζωή των υγειονομικών, πάνε να ζητήσουν διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να δουλεύει κάθε εργαζόμενος μέχρι και 13 ώρες τη μέρα. Πάνε να διεκδικήσουν ατομικές συμβάσεις - το λεγόμενο opt out - και το μεγάλο κεφάλαιο χαίρεται που συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ζητούν τέτοιου είδους ρυθμίσεις για τα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες που έχουν κυκλικό ωράριο. Απομονώστε τους και συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ».
Στη συνέχεια σημείωσε: «Στο χώρο της Υγείας τα έχουν ρημάξει όλα. Ληστεύουν 12 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των Ταμείων. Μειώνουν διαρκώς τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εφάπαξ. Καθιέρωσαν το ενοποιημένο νοσήλιο, το οποίο αύξησαν περίπου 30% - 50%. Καθιερώνουν την πληρωμή σε όλα τα επίπεδα, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Πώς θα πάει ο άνεργος, ο συνταξιούχος, αυτός που έκλεισε το μαγαζί του, στο νοσοκομείο να βρει την υγειά του; Για τους νέους γιατρούς ετοιμάζουν εξετάσεις για την ειδικότητα. Ετοιμάζουν απολύσεις στα ιδιωτικά συνεργεία».
Σήμερα στις 10 π.μ. το σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα Επείγοντα.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: