Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ Θα κρατείται τουλάχιστον το 40% των συντάξεων των νοσηλευομένων!

 



Αδίστακτη η πολιτική εμπορευματοποίησης της Πρόνοιας, δίνει το δικαίωμα να παρακρατούν μέχρι και το 80% των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία για τη νοσηλεία τους!
Τουλάχιστον το 40% των ήδη πενιχρών συντάξεών τους θα παρακρατείται από αυτό το μήνα από τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα ως αντίτιμο για την περίθαλψή τους. Πρόκειται για άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες, με συντάξεις κυριολεκτικά πείνας - της τάξεως των 300-400 ευρώ - που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, ούτε μπορούν να δεχτούν φροντίδα στο σπίτι. Ακόμα και από αυτή την τόσο ευάλωτη κοινωνική ομάδα το κράτος λεηλατεί κυριολεκτικά το πενιχρό εισόδημά τους προκειμένου να τους προσφέρεται η στοιχειώδης φροντίδα.

Αυτό προβλεπόταν σε απόφαση του υπουργείου Υγείας που βγήκε στη δημοσιότητα στα τέλη του Ιούλη και δινόταν αντίστοιχη εντολή προς τις Υγειονομικές Υπηρεσίες (ΥΠΕ). Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε με πρόσχημα «την ανάγκη κάλυψης λειτουργικών και λοιπών αναγκών, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την αποτελεσματική λειτουργία των δημοσίων φορέων, Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, που παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης σε άτομα που χρήζουν ειδικής και συνεχούς μέριμνας (χρονίως πάσχοντα) κλπ.».
Η κλιμακωτή παρακράτηση των συντάξεων έχει ως εξής: Για σύνταξη μέχρι 360 ευρώ ποσοστό 40%. Από 360,01-500 ευρώ ποσοστό 50%. Από 500,01-1.000 ευρώ ποσοστό 60%. Από 1.000,01-1.500 ευρώ ποσοστό 70%. Από 1.500,01 ευρώ και άνω ποσοστό 80%!
 

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: