Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 11π.μ.
ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια. Μηχανή να μην δουλέψει. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα.
·         Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
·         Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
·         Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
·         Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
·         Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
·         Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
·         Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.
·         Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
·         Όχι  στο νέο προϋπολογισμό που σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα.
Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη νέα κυβέρνηση. Στόχος της είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα. Αντιθέτως, πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.
Να αξιοποιηθεί η θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Αυτός ο αγώνας έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να απορριφθούν τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.
Να αντιπαλέψουμε, μαζικά, δυναμικά, με κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης τις αρνητικές εξελίξεις σε δεκάδες εργασιακούς χώρους στην περιοχή μας:
·         Να πληρωθούν τώρα οι εργάτες της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (8 μήνες) και της PLEXACO (1,5 μήνας). Να πληρωθούν οι 850000€ που χρωστάει η ΕΛΣΤΑΤ στους 1100 απογραφείς που εργάστηκαν στην Εύβοια. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.
·         Να σταματήσουν τώρα οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προχωράνε οι εργοδοσίες σε μια σειρά επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Τα Τσιμέντα Χαλκίδας που σύμπτυξαν όλες τις βάρδιες στη μονοβάρδια 7-3 και προχωράνε σε πρόγραμμα ‘’εθελουσίας εξόδου’’. Τα Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Γαληνός που αλλάζουν τα 8ωρα σε 6ωρα και τα 6ωρα σε 4ωρα. Τα SPRIDER που προχώρησαν σε μειώσεις μισθών 17%.
·         Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Στη ΣΕΛΜΑΝ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν απολυθεί περίπου 300 εργάτες. Να εμποδίσουμε τα σχέδια απολύσεων με την απειλή κλεισίματος της ΙΝΤΕΡΚΕΜ. Να παρθούν πίσω οι 3 απολύσεις στο ΒΕΤ. Να παρθεί πίσω η απόλυση του συνδικαλιστή Νίκου Τζελά από τον ΑΒ Βασιλόπουλο.
Από όλα αυτά γίνεται καθαρό:
Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.
Το παράδειγμα των 33 εργαζόμενων στις Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, που μετά από 11μηνη σκληρή μάχη, με συσπείρωση και δράση γύρω από το ταξικό σωματείο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και τη συμπαράσταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ κέρδισαν την πρόσληψή τους στο Δήμο, πρέπει να είναι οδηγός της δράσης μας.
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Κανένας εργάτης, άνεργος να μη λείψει. Να ’ρθει πιο κοντά στο ΠΑΜΕ, να οργανωθεί στα σωματεία του, να εκφράσει αγωνιστικά, ταξικά την οργή του. Ακόμα πιο ορμητικά να αρνηθεί την πληρωμή των χαρατσιών. Να μην ξεγελαστεί από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του για να ταϊστεί το κεφάλαιο από τους τόκους και τα χρεολύσια.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ. Η απεργία την 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους και όλες στην Απεργία και στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στην Πλατεία Αγοράς στις
11πμ.
Όλοι στο δρόμο των χαλυβουργών της Ελευσίνας.
Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους. Να βάλουν ως στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την εξουσία. Αντεπίθεση για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: