Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας
Να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) την Πέμπτη, 3 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και στα Ιδρύματα Πρόνοιας απαιτώντας:
  • Καμία απόλυση. Καμία «εργασιακή εφεδρεία». Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία.
  • Καμία περικοπή στους μισθούς. Κατώτερο βασικό μισθό στα 1.400 ευρώ. Καμία καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια.
  • Να μην καταργηθεί κανένα δημόσιο κρεβάτι.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Πρόνοια. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
  • 5ήμερο - 6ωρο - 30ωρο με μία εφημερία τη βδομάδα για τους γιατρούς. ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου.
Η ΑΣΥ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι: «την ώρα που η επίθεση σε όσα δικαιώματα μας απομένουν κλιμακώνεται, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Πρωτοβουλία Υγειονομικών) κάνει λόγο για παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών για το ωράριο εργασίας. Κάνει το "λαγό" στην επιβολή της διευθέτησης του εργασιακού χρόνου και του ωραρίου - λάστιχου. Βάζει πλάτη στην ΕΕ και την κυβέρνηση για να δουλεύουμε ως και 12 ώρες την ημέρα!». Στη βάση αυτή, οι επιτροπές του ΠΑΜΕ, καλούν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα τους.
  • Τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας προκήρυξε για αύριο η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, διαμαρτυρόμενη για την δραματική ανεργία των νέων γιατρών και καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο για «την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση ιατρών».
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: