Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κόβουν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα


Οδηγούν στο θάνατο ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, αφού μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας για αυτή την κατηγορία από 67% που είναι σήμερα σε 50%! Κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πάρουν επιδόματα και να κάνουν μεταγγίσεις



«Δεν τους νοιάζει τι περνάμε εμείς και τα παιδιά μας. Φορτώνουν όλα τα βάρη των ατόμων με αναπηρία στην οικογένεια».
Αυτή η «κραυγή» αγωνίας και οργής εκφράστηκε χτες έξω από το υπουργείο Εργασίας στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) για την αδίστακτη πολιτική που κόβει τα πάντα από τους ανάπηρους, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια και δίνει απλόχερα τον κόπο τους στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αφορμή για την κινητοποίηση στάθηκε ένα ακόμη κυβερνητικό μέτρο - λαιμητόμος στις ήδη πενιχρές αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ. Πρόκειται για το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), ο οποίος εισάγει την έννοια της «λειτουργικότητας» ως μια ακόμη προϋπόθεση. Η έννοια της «λειτουργικότητας» αφορά τόσο την αυτοεξυπηρέτηση των αναπήρων, τη δυνατότητά τους για ένταξη στην κοινωνία, όσο και εισοδηματικά κριτήρια. Επιπλέον, συνδέεται και με την οικογενειακή κατάσταση του ανάπηρου, με το κατά πόσο ο ίδιος έχει αποδεχτεί το πρόβλημά του, ενώ αν κάποιο άτομο με αναπηρία (σ.σ. από επαγγελματική ασθένεια ή «ατύχημα») μπορεί να ασκεί το ίδιο ή συναφές επάγγελμα ή έχει άλλους οικονομικούς πόρους, δεν θα δικαιούται αναπηρική σύνταξη, παρότι γι' αυτό πλήρωνε ασφάλιστρο ως τότε.
«Θα πέσουν κυριολεκτικά "κορμιά"», σχολίασε ο Νίκος Ανδρακάκος, μέλος της ΣΕΑΑΝ, μιλώντας στον «Ρ» και τόνισε πως «γι' αυτό το λόγο μιλούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα για τους λεγόμενους "ανάπηρους - μαϊμού". Εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι αν φύγουν οι "ανάπηροι - μαϊμού", θα δώσουν σε μας περισσότερα. Αυτοί παίρνουν τα μέτρα τους, να πάρουμε κι εμείς τα δικά μας».
Μειώνουν τη ζωή των χρονίως πασχόντων!
Τα αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής θα είναι δραματικά για τη ζωή χιλιάδων χρονίως πασχόντων. «To τέλος για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο σημαίνει η τροποποίηση του ΚΕΒΑ. Συγκεκριμένα, στις προτάσεις που ανακοινώθηκαν από τη ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, προβλέπεται ποσοστό αναπηρίας 50% και όχι 67% που ίσχυε μέχρι σήμερα», καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας. Δηλαδή, πλέον οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυταρρική νόσο θα θεωρούνται ότι έχουν ποσοστό αναπηρίας 50 και όχι 67%! Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αυτό σημαίνει ότι οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο θα ζουν μέχρι τα 26 τους, διότι δεν τους παρέχεται πια από την Πολιτεία βιβλιάριο ασθενείας για τις μεταγγίσεις και τα φάρμακά τους, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να έχουν ποσοστό αναπηρίας 67%, όταν είναι πάνω από 26 ετών, για να ασφαλιστούν ισοβίως σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης»!

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: