Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων

Οι παρεμβάσεις των Ν. Παπακωνσταντίνου και Θ. Πιτσώλη στην ημερίδα του ΙΣΑ

Την περαιτέρω διείσδυση των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας σε βάρος των μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών υπογράμμισαν στις παρεμβάσεις τους στην ημερίδα του ΙΣΑ ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου και ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» Θοδωρής Πιτσώλης.

Ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο ετήσιος κύκλος των εργασιών της υγειονομικής αγοράς είναι 25 δισ. ευρώ. Το κύριο ελάττωμα, όπως σημειώνουν, είναι η διασπορά των κερδών και του τζίρου. Ετσι τα 420 διαγνωστικά κέντρα πρέπει να γίνουν 100. Απ' τις 128 ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια πρέπει να μείνουν 50. Τα 132 δημόσια νοσοκομεία και οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ συγχωνεύονται. Επιχειρείται η δημιουργία δικτύων για την υπαγωγή των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών. Τα μέτρα αυτά είναι υποχρεωμένοι να τα πάρουν και να τα εφαρμόσουν. Αν δεν φτωχύνει ο λαός, αν δεν προσκυνήσουν οι εργάτες, αν δεν συμμορφωθούν οι υγειονομικοί και γιατροί, τότε θα φτωχύνουν, θα καταστραφούν οι μεγιστάνες του κεφαλαίου, μεγαλομέτοχοι των ανωνύμων εταιρειών».
«Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει όχι συζητήσεις για την επίλυση τεχνοκρατικών ζητημάτων του ΕΟΠΥΥ, αλλά το τι σύστημα Υγείας και Ασφάλισης θέλουμε», υπογράμμισε ο Θ. Πιτσώλης, αναφέροντας τις επιπτώσεις που θα έχει η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ: Θα μειωθούν δραματικά οι δαπάνες του κράτους για περίθαλψη για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Θα επιδεινωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους, καθώς θα διαμορφωθεί ένα ελάχιστο πακέτο παροχών με ταυτόχρονη επιβάρυνση του ασθενούς. Θα γίνουν εξευτελεστικές συμβάσεις με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. «Κυρίαρχο για μας, τόνισε ο Θ. Πιτσώλης, είναι η διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και την ανάπτυξη πλήρως ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που θα είναι στενά συνδεμένο με το δευτεροβάθμιο επίπεδο Υγείας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: