Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Καλεί το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί για την υγεία του



Καλεί το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί για την υγεία του

Το σωματείο καλεί σε σύσκεψη σήμερα τους μαζικούς φορείς στο νοσοκομείο, ώρα 11 π.μ., και αύριο συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ.


Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου
Καθολικό, και ομόφωνο είναι το «όχι» των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» στη μετακίνηση 30 νοσηλευτών στο «Αττικόν» νοσοκομείο, που σηματοδοτεί την αρχή της γενικευμένης επίθεσης της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για διάλυση ολόκληρων υγειονομικών μονάδων στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.

Η απόφαση να μην επιτραπεί καμιά μετακίνηση στο «Αττικόν», που αποφάσισε η Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χριστίνας Παπανικολάου μετά την έγκριση της συγκυβέρνησης, εκφράστηκε στη χτεσινή γενική συνέλευση όλου του προσωπικού στην Αγία Βαρβάρα. Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Μιχάλης Σελέκος, μεταξύ των άλλων, υπογράμμισε: «Το νοσοκομείο μπήκε πρώτο στο στόχαστρο. Πρέπει και μεις, σε συντονισμό με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, να απαντήσουμε πρώτοι για να μη γίνει η αρχή της διάλυσης των νοσοκομείων». Κάλεσμα που αποκτά ειδική σημασία σε μια περίοδο που η προστασία της υγείας της λαϊκής οικογένειας επιβάλλει τον ξεσηκωμό κάθε σωματείου, κάθε μαζικού φορέα, γονέων, γυναικών, μαθητών, αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων, με προτεραιότητα τη διεκδίκηση άμεσης και επαρκούς χρηματοδότησης δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό κ.τ.λ.
Τη συμπαράσταση της Γραμματείας Υγείας Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ μετέφερε στη συγκέντρωση ο Μανώλης Βαρδαβάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη μετώπου με τους κατοίκους της περιοχής, που θα υπερασπιστεί το νοσοκομείο αλλά και που θα διεκδικήσει ένα ενιαίο καθολικό δημόσιο σύστημα με δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Μία απ' τις βασικές επισημάνσεις στη συνέλευση ήταν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνει μετακίνηση προσωπικού αλλά να ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Η μετακίνηση γίνεται, όπως αναφέρεται στην απόφαση, για «την ανάπτυξη και ασφαλή λειτουργία κλειστών κλινών νοσηλείας (σ.σ. στο «Αττικόν»), όπως και την έναρξη λειτουργίας δύο τουλάχιστον κλειστών χειρουργικών αιθουσών».
Η Γενική Συνέλευση στο «Αγία Βαρβάρα» αποφάσισε να γίνει σήμερα σύσκεψη με τους φορείς της περιοχής στις 11 π.μ. στο νοσοκομείο. Επίσης αύριο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 10 π.μ., στο υπουργείο Υγείας.
Καταδικάζει η ΕΙΝΑΠ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει τις «ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, με τις οποίες δρομολογείται το κλείσιμο της "Αγίας Βαρβάρας"».
«Οι νοσοκομειακοί γιατροί, καταλήγει η ανακοίνωση, είναι αντίθετοι με το κλείσιμο νοσοκομείων και νοσοκομειακών κρεβατιών που απαιτούν οι εκπρόσωποι της τρόικας και απαιτούν η κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε προσωπικό να γίνει με προσλήψεις, και όχι με μετακινήσεις που ανακυκλώνουν το πρόβλημα».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: