Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Εργαζόμενους - λάστιχο ετοιμάζει η κυβέρνηση


Αποκαλυπτική τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας στη Λευκωσία
Νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καθώς εντάσσει τον «κλάδο και τις υπηρεσίες Υγείας στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης» στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής «Ευρώπη 2020».
Τα παραπάνω προκύπτουν απ' την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, στο άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στις 10-11 Ιουλίου 2012. Ο Μ. Σαλμάς -όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου- «εστίασε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν ο κλάδος και οι υπηρεσίες Υγείας για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και σημείωσε ότι τα ανωτέρω εντάσσονται στις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Μ. Σαλμάς επικρότησε την ένταξη του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ για το εργατικό δυναμικό στο «πακέτο απασχόλησης» της ευρύτερης στρατηγικής «Ευρώπη 2020», «εξέλιξη που δημιουργεί τη βάση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων». Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα και επισήμανε ότι «κοινές προκλήσεις με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως πλεονάζον δυναμικό Υγείας σε συγκεκριμένους κλάδους και περιοχές, ελλείψεις σε άλλες, οι άνισες κατανομές ανθρώπινων πόρων, καθώς και οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα με τη στενή συνεργασία των κρατών μελών και την προώθηση καινοτόμων πολιτικών, στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών της ΕΕ».
Η στρατηγική «Ευρώπη 2020» μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: Γενικευμένη εφαρμογή της διαβόητης «ευελφάλειας» σε συνδυασμό με τη «διά βίου μάθηση», την «κατάρτιση και επανακατάρτιση» και την «κινητικότητα» των εργαζομένων, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκ περιτροπής δουλειά, δραστική μείωση των μισθών και των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και γενικότερα σαρωτικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση.
Δηλαδή, προετοιμάζει προσωπικό-λάστιχο στα νοσοκομεία με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για την ασφάλεια και των εργαζομένων και των ασθενών...

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: