Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΝΕΥΒ

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες,

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός απαράδεκτου "brad de fer", μιας αδιανόητης αντιπαράθεσης μεταξύ των συναδέλφων των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης και της ΕΙΝΝΕΥΒ με αφορμή την  εξώδικη επιστολή των συναδέλφων από τα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης που κατέθεσαν για την μη πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και την περικοπή των εφημεριακών κονδυλίων από τα αντίστοιχα Νοσοκομεία (Καρύστου & Κύμης) και την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας καταγγέλλει την μεσοβέζικη και προκλητική στάση κατ΄αρχάς του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης που πετσοκόβει τα εφημεριακά κονδύλια των Νοσοκομείων του ΕΣΥ με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ασφαλή προγράμματα εφημεριών και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η Υγεία του Λαού και ειδικά για την Εύβοια των κατοίκων του Νομού μας.
Επίσης θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι των Νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης σωστά προσέφυγαν σε ένδικα μέσα για να προασπίσουν τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα τους που με τόσο βάναυσο τρόπο καταστρατηγούνται από την Διοίκηση του ΓΝ Χαλκίδας σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και μερίδα συναδέλφων.
Καταγγέλλουμε την στάση της ΕΙΝΝΕΥΒ που όφειλε να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα των συναδέλφων από τα Νοσοκομεία Καρύστου & Κύμης και επιπρόσθετα θα έπρεπε να διασφαλίσει με καθ οιονδήποτε τρόπο και τα πετσοκομένα και δεδουλευμένα των συναδέλφων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και ΚΥ τα οποία ουδέποτε και διεκδίκησε, πράγμα απαράδεκτο για συνδικαλιστικό όργανο.!!!!!
Αντ΄αυτού γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης πολεμικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΕΙΝΝΕΥΒ και συναδέλφων που ειρήσθω εν παρόδω είναι και μέλη της ΕΙΝΝΕΥΒ ,και θα όφειλε να αντιπροσωπεύει τα δικαιώματά τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων των Νοσοκομείων Καρύστου & Κύμης και να καταδικάσουν τις ενέργειες της Διοίκησης και του Υπουργείου,επίσης καλούμε την ΕΙΝΝΕΥΒ να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση με την συμμετοχή και των συναδέλφων της Καρύστου και Κύμης ούτως ώστε να λάβει τέλος η απαράδεκτη αυτή αντιπαράθεση που ένα μόνο στόχο εξυπηρετεί ,το διχασμό και την αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής και διεκδικητικής δύναμης τόσο της ΕΙΝΝΕΥΒ όσο και των αγώνων των Νοσοκομειακών γιατρών που έρχονται.
Η ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας τέλος εκτιμά ότι ο κατακερματισμός και η διάσπαση των Νοσοκομειακών Ιατρών είναι βούτυρο στο ψωμί των μεθοδεύσεων της Διοίκησης και του Υπουργείου υγείας που θέλουν το κίνημα των Νοσοκομειακών Ιατρών αποδυναμωμένο και γονατισμένο τόσο μισθολογικά όσο και συνδικαλιστικά προκειμένου να περάσουν χωρίς αντίσταση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα για την Υγεία στις επιταγές της Τρόικας και των Μνημονίων.!!

Καλούμε τον Ευβοϊκό Λαό να περιφρουρήσει τα Νοσοκομεία του Νομού και να συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των Νοσοκομειακών Ιατρών των Νοσοκομείων του Νομού μας που θα ενταθεί εν όψει νέων μέτρων και περικοπών στην Δημόσια Υγεία και να παλέψουν ενωμένοι βάζοντας τα παρακάτω σαν στόχους πάλης και δράσης:

. Χρηματοδότηση

α) Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ. , των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

β) Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

γ) Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών. Η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία -πρόνοια- φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.2. Δημόσιες υποδομές

α) Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων, Κ.Υ., μονάδων του ΕΟΠΥΥ ή προνοιακών ιδρυμάτων. Να επαναλειτουργήσουν ειδικές υγειονομικές μονάδες, όπως η παιδοκαρδιοχειρουργική του νοσοκομείου παίδων «Α. Σοφία», το ογκολογικό νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Αθήνα κ.ά. Από αυτήν τη σκοπιά απορρίπτουμε την τροποποίηση των οργανισμών των νοσοκομείων που επιχειρείται τώρα γιατί οδηγούν στη συρρίκνωση των δημόσιων υποδομών και στη μείωση του προσωπικού, ενώ ο λαός έχει ανάγκη το αντίθετο, την ανάπτυξη και αναβάθμιση τους.


β) Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, K.Y. και ιδρύματα πρόνοιας Στελέχωση με .μόνιμο .προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων. για τη. δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα των άπορων κατοίκων και των μεταναστών.


γ) Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες, της παρακράτησης των συντάξεων των χρονίως πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.


δ) Εξασφάλιση από το κράτος της πλήρους και επαρκούς τροφοδοσίας των δημόσιων μονάδων υγείας-πρόνοιας σε φάρμακα, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, αντιδραστήρια, υλικά χειρουργείου και τρόφιμα.


ε) Δωρεάν σίτιση σε όλο το προσωπικό. Αξιοποίηση των υποδομών (μαγειρεία-τραπεζαρία) για δωρεάν σίτιση ενός αριθμού απόρων και ανέργων σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο και των ιδρυμάτων πρόνοιας.


στ) Κατάργηση της πληρωμής του 15% από τους ασθενείς για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις στο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ πρωτοβάθμιο ιδιωτικό τομέα και το ίδιο να γίνει (κατάργηση του 15%)και για τα ασφαλιστικά ταμεία προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μαιευτήρια.


ζ) Κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία όλων των ειδικών σχολείων, με πλήρη και ποιοτική παροχή τροφής.


η) Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων που επιδεινώνονται την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ανάπτυξη και στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρών Εργασίας, Τεχνικών Ασφάλειας, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας κ.ά.). Προσανατολισμός στην πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου.


θ) Επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.ΥΑΕ), για την εξασφάλιση της έρευνας και μελέτης της πρόληψης και αντιμετώπισης του επαγγελματικού κινδύνου.3. Φάρμακα

α) Εξασφάλιση με ευθύνη του κράτους της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας σε όλα τα φάρμακα.

β) Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των ειδικών φαρμάκων και των φαρμάκων για τις συνοδούς νόσους, τα συμπληρώματα διατροφής, το υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό από τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κ.Υ. και τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, στους χρόνιους πάσχοντες και στα ΑΜΕΑ.

γ) Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν διάθεση των φαρμάκων με προτεραιότητα στους ανέργους, ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στους φτωχούς αγρότες και στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

δ) Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι, τα ΑΜΕΑ σε φάρμακα και άλλο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό την περίοδο της άρσης της πίστωσης των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ε) Συμψηφισμός των χρεών ανάμεσα στο δημόσιο και στους φαρμακοποιούς και τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.4. Προνοιακές παροχές

Επιδόματα

α) Άμεση καταβολή όλων των επιδομάτων´ σε ΑΜΕΑ και χρονίως πάσχοντες χωρίς περικοπές και .καθυστερήσεις. Έκτακτη ενίσχυση 1000 ευρώ για όλες αυτές τις κατηγορίες με ατομικό εισόδημα έως´25000 ευρώ.

β) καμία περικοπή αλλά αύξηση των επιδομάτων στις πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες και της κοινωνικής σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας.

γ) Καταβολή του επιδόματος τοκετού και στις γυναίκες που γεννούν στα δημόσια και στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά μαιευτήρια.
Για τα παιδιά

α) Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτίρια, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των αναγκών.

β) Εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς περιορισμούς, κατάργηση των τροφείων και παροχή επαρκούς και ποιοτικής τροφής.

γ) Κρατική χρηματοδότηση για δωρεάν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης νηπίων και παιδιών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο και κατασκηνωτικά προγράμματα.

δ) Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

ε) Να εξασφαλιστούν δωρεάν όλα τα εμβόλια για όλα τα παιδιά.5. Κατ´ οίκον φροντίδα και νοσηλεία των ηλικιωμένων.

α) Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους χρειάζονται βοήθεια και κατ´ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.

β) Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της δωρεάν φιλοξενίας στους οίκους ευγηρίας.


Η ανάπτυξη της πάλης για αυτούς τους στόχους πρέπει άμεσα σε κάθε σωματείο, κλάδο, γειτονιά να σχεδιαστεί ανάλογα με τις μονάδες υγείας-πρόνοιας που υπάρχουν (μονάδες ΕΟΠΥΥ, Κ.Υ., νοσοκομεία, προνοιακά ιδρύματα), τις ιδιαίτερες ανάγκες, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τις συσπειρώσεις της κοινωνικής συμμαχίας.


η Γραμματεία της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: