Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας στο "Αγία Όλγα"

Να μην πληρώνει κανένας ασθενής για υγειονομική περίθαλψη

 Να μην πληρώνει κανένας ασθενής για υπηρεσίες υγείας, κανένας ανασφάλιστος να μη μείνει χωρίς δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, απαίτησαν την Τρίτη 29 Μαρτίου, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μαζί με συνδικαλιστές της Γραμματείας Υγείας – Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και εκπροσώπους ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας, που απέκλεισαν τα ταμεία του νοσοκομείου.
Απ' τις 8 το πρωί και για 3 ώρες οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τα ταμεία, εμποδίζοντας το 5ευρω χαράτσι, αλλά και οποιαδήποτε πληρωμή των ασθενών για εξετάσεις. Στο «Αγία Ολγα» ενώ απαιτούνται περίπου 500.000 ευρώ το μήνα για φάρμακα, έχουν προϋπολογιστεί μόλις 250.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει συχνά έλλειψη φαρμάκων, κυρίως φαρμάκων εταιρειών που δεν έχουν πληρωθεί. Κατά καιρούς το φαρμακείο του νοσοκομείου αντιμετωπίζει ελλείψεις σε ηπαρίνη (αντιπηκτικό), αντιβιοτικά, ερυθροποιητίνη (για τη θεραπεία καρκινοπαθών).
Μία 75χρονη συνταξιούχος που έφτασε στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη εξέταση, είπε στους συγκεντρωμένους: «Ζω με σύνταξη των 360 ευρώ και για να κάνω μια κυτταρολογική εξέταση ούρων πρέπει να έρθω στο νοσοκομείο τρεις μέρες στη σειρά και να πληρώσω, κάθε φορά 50 ευρώ, δηλαδή συνολικά 150 ευρώ. Μετά με την απόδειξη πρέπει να πάω στο ΙΚΑ για να πάρω πίσω ό,τι καλύπτει το Ταμείο». «Δουλεύω στο νοσοκομείο, είμαι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και πληρώνω 26 χρόνια εισφορές και δεν μπορώ αν αρρωστήσω να πάρω μια αντιβίωση. Δουλεύουμε στα νοσοκομεία και πρέπει πλέον να πληρώνουμε για να κάνουμε εξετάσεις», έλεγε αγανακτισμένη εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: