Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ανακοίνωση του ΠΑΜΕ υγείας-πρόνοιας-φαρμάκου Ιωαννίνων

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΦΑΡΜΑΚΟΥ                                                                                                          ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
                                                                                    
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Συνάδελφοι Υγειονομικοί,  εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι
Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό…
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως γνήσιος εκπρόσωπος των συμφερόντων του ελληνικού και διεθνικού κεφαλαίου ανακοίνωσε αυτή τη φορά ως συνέχεια της ταξικά βάρβαρης πολιτικής της τον…. ¨..οδικό χάρτη¨ λεηλασίας  ακόμα άλλων 76 δις ευρώ από τον λαό και τον κοινωνικό πλούτο,  για να εξασφαλίσει την πλουτοκρατία από τις συνέπειες της κρίσης

¨Φτάνει πια: πληρώσαμε τα κέρδη τους, δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.
Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας ανήκει¨

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα, όπως αυτό της μείωσης των μισθών μας με το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο,  θυσία στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου γίνονται και οι δαπάνες για την υγεία. Η λογική του κόστους-ωφέλεια κυριαρχεί παντού, η υγεία ως εμπόρευμα κυριαρχεί απόλυτα, με τραγικές συνέπειες για το λαό που θα έχει ανάγκη πρόσβασης στα νοσοκομεία αλλά και για τους εργαζόμενους στο μέχρι τώρα ονομαζόμενο ΕΣΥ
Όλοι μας βιώνουμε την έλλειψη υλικών στα νοσοκομεία, εργαζόμενοι και ασθενείς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μείωσης των δαπανών για την υγεία, μιας πολιτικής επικίνδυνης που βλάπτει την υγεία. Είναι επίσης αποτέλεσμα της αφαίμαξης των μονοπωλίων του φαρμάκου, των αναλώσιμων και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπου γι΄ αυτά, τα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν το σημαντικότερο πεδίο κερδοφορίας.
Ο πλούτος που συγκέντρωσαν οι έμποροι της υγείας είναι αμύθητος. Επίσης ο τομέας της υγείας από την πρωτοβάθμια μέχρι την αποκατάσταση και την πρόνοια , αποτελεί ¨φιλέτο¨ για τα συσσωρευμένα κεφάλαια.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υγεία , με το ¨κλείσιμο¨ στο Αρεταίειο και Αιγινήτειο, στο Αλεξάνδρας, στο ΚΑΤ, Οι καταγγελίες Λοβέρδου ότι τέσσερα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και το «Χατζηκώστα», ότι έκαναν απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια υλικού,  λίγο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την υγεία, λίγο πριν τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των νοσοκομείων, και ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων όπου μειώνονται δραματικά οι δαπάνες για την υγεία είναι σχέδιο που έχει στόχο να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη επιχειρηματική δράση στην υγεία.

¨Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημόσιων υπηρεσιών Υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημόσιων Νοσοκομείων, με την φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις πληρωμές για φάρμακα εξετάσεις και νοσήλια.¨

Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα σημερινά προβλήματα και οι ελλείψεις στην υγεία οφείλονται στην ανικανότητα κάποιων μη ικανών διοικητών όπου αυτή τους διόρισε. Προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δράση των λαμόγιων και των φακελάκηδων που λυμαίνονται το χώρο της υγείας, (δικά τους παιδιά είναι άλλωστε)για να δικαιολογήσει την βάρβαρη ταξική πολιτική της, για να συσκοτίσει την αιτία που γεννά αυτά τα φαινόμενα, που είναι :¨η επιχειρηματική δράση στην υγεία, η πολιτική που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στις υπηρεσίες υγείας , στο βωμό των συμφερόντων της κερδοφορίας του κεφαλαίου.¨
 Η συγχώνευση, το κλείσιμο των Νοσοκομείων και η συρρίκνωση τους δεν γίνεται για τον εξορθολογισμό του λεγόμενου υγειονομικού χάρτη, αλλά για να βρουν διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια και για την εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας γι΄ αυτά.  

Μπορούμε να τους σταματήσουμε,

Κανένας και καμιά υγειονομικός να μην βάλει πλάτη, να μην γίνει συνένοχος σ΄ αυτή την πολιτική. Ο πόλεμος που κήρυξε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- κεφαλαίου-ΕΕ-  ΔΝΤ-ΝΔ-ΛΑΟΣ μας αφορά όλους. Ακόμα και αυτοί που σήμερα τα φέρνουν βόλτα, στο άμεσο μέλλον θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης. Όλοι μας ζούμε τις συνέπειες της βάρβαρης ταξικής πολιτικής τους. Όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής του νερού, της ΔΕΗ, του πετρελαίου θέρμανσης, των βασικών αναγκών για μας και τα παιδιά μας, τις εξετάσεις που κόψανε από το ταμείο μας. Τίποτε πλέον δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι μακριά από την πόρτα μας.

Σε τέτοιες στιγμές κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας. Για να έχει αυτή αποτέλεσμα πρέπει να στοχεύει στις αιτίες που γεννάει αυτή την κατάσταση: Στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
H έρευνα, η παραγωγή και η διακίνηση  στο φάρμακο, στον εξοπλισμό, στα αναλώσιμα,  να περάσουν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, κάτω από εργατικό-λαϊκό έλεγχο, με ταυτόχρονη απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς αυτούς.

Καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ  όπου λειτουργούν ως εκάστοτε κυβερνητικοί εκπρόσωποι κρύβοντας την αιτία την προβλημάτων, που ενώ ο κόσμος καίγεται, αυτοί εντοπίζουν το πρόβλημα στην κακοδιαχείριση και στην ανορθολογιστική τακτική του εκάστοτε υπουργού. Συνειδητά απομονώνουν το δέντρο από το δάσος , αυτό τους έχουν αναθέσει.

Καμιά εμπιστοσύνη στις αυτοαποκαλούμενες αριστερές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις. Όπου ο αντικαπιταλισμός τους φτάνει …μέχρι το να θεωρούν την απαίτηση ¨για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία¨ και την  κριτική μας προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ιατρικών συλλόγων, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για συντεχνιακή λογική, ως υπονόμευση του αγώνα των γιατρών!!!.
Καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ για διάσπαση και επικαλούνται την ανάγκη για ενότητα. Αλήθεια ενότητα για ποιόν και γιατί; Είναι η δεν είναι η εμπορευματοποίηση η ρίζα του κακού; Ενώ ο λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν  αυτοί ψάχνουν για το παράνομο και νόμιμο χρέος , προτείνουν λύσεις στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος που γεννάει κρίσεις που αυτές με την σειρά τους φέρνουν φτώχεια και πολέμους για τους λαούς.

Συνάδελφοι  Συναδέλφισες

Τώρα που η στάση πληρωμών της κυβέρνησης για την υγεία κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι πραγματικότητα,  Τώρα που άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες δραματικές συνέπειες για όλους μας, τώρα πρέπει ο καθένας μας να πάρει θέση, δεν χωράει καμιά αναβολή.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες και από τα κάτω να προσπεράσουμε τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός- κυβερνητικός συνδικαλισμός  και όσοι κρατούν την ομπρέλα σ΄ αυτόν. Να  διεκδικήσουμε όχι απλά καμιά μείωση μισθών, αλλά μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Καμιά συγχώνευση, καμιά κατάργηση νοσοκομείου- υγεία για το λαό και όχι μπίζνες για το κεφάλαιο Πάλη ενιαία με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, τους άνεργους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.


Συνάδελφοι  Συναδέλφισες

Επειδή τα μέτρα κυβέρνησης –κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ με την στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έχουν τελειωμό και δεν είναι τα τελευταία (ήδη το σύμφωνο για το ευρώ προβλέπει συνάρτηση των μισθών μας με τους μισθούς των αναδυόμενων οικονομιών ,δηλαδή της Κίνας και της Ινδίας), χρειάζεται να οργανώσουμε την προστασία την δικιά μας και των οικογενειών μας, όχι μόνο στον χώρο της δουλειάς μας, αλλά και στην γειτονιά που ζούμε. Να αναδείξουμε τα προβλήματα μας, δεν ευθυνόμαστε εμείς γι΄ αυτά.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί να πάρετε ενεργό μέρος στην συγκρότηση ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ που θα οργανώσουν την πάλη για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων .

Αρνούμαστε την φιλανθρωπία τους, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά ιατρεία, τα σύγχρονα πτωχοκομεία τους. Ότι μας ανήκει να το διεκδικήσουμε και να το επιβάλλουμε. Αρνούμαστε την ελεημοσύνη τους. Τα παραγόμενα φάρμακα και προϊόντα διατροφής που βρίσκονται στις αποθήκες τους ανήκουν στο λαό, και όχι σ΄ αυτούς που  τα έχουν κλεμμένα! Έχουμε αξιοπρέπεια!

Κανένας να μην συμβάλει σε τέτοιες δομές που προβλέπονται από τον αντιδραστικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Με  οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή διεκδικούμε το μέλλον που μας ανήκει σε μια εργατική λαϊκή εξουσία.
Σε έναν τέτοιο αγώνα σας καλεί το ΠΑΜΕ , κάτω από αυτές τις σημαίες. Ένας τέτοιος σταθμός της πάλης μας  αποτελεί η απεργία της Πρωτομαγιάς.

Η  φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι σαν τις άλλες. Στις ιστορικές στιγμές που ζούμε μπορεί και πρέπει ν΄ αποτελέσει εφαλτήριο νέων αγώνων. Στον πόλεμο του κεφαλαίου- κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ απαντάμε με πόλεμο και στρατηγική  νίκης απέναντι στην εξουσία των μονοπωλίων.

Προετοιμάζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 του ΜΑΗ  μαζί με το ΠΑΜΕ, προσπερνώντας τα εμπόδια του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, οικοδομώντας την νέα ταξική ενότητα, για την κοινωνική λαϊκή  συμμαχία , προϋπόθεση για την διεκδίκηση μιας άλλης πορείας ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο της την πλήρη ικανοποίηση των κοινωνικών- λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των παράσιτων των καπιταλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: