Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ανακοίνωση της γραμματείας της ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η Γραμματεία της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Εύβοιας ανακοινώνει τα εξής:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

- Η ΔΗΠΑΚ  ιατρών Εύβοιας κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΕΥΒ, το πλάνο δράσης που προτείνουμε για το θέμα των συγχωνεύσεων και την ολοκληρωμένη πρότασή της για το τι προμηνύεται από πλευράς Υπουργείου και Κυβέρνησης πάνω στο θέμα αυτό.

- Οι μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα αυτό  έχουν δικαιώσει τόσο τις εκτιμήσεις μας όσο και την γενικότερη πολιτική μας στα θέματα αυτά.

- Μέλη του  ΔΣ της ΕΙΝΕΥΒ μέσω διαρροών μας πληροφόρησαν ότι δεν ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις και ότι θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση την οποία ακόμη δεν έχουμε δεί.

- Η ΔΗΠΑΚ κάνει γνωστό στο σώμα των συναδέλφων ότι έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνάντησης με συναδέλφους από τους περιφερειακούς Υγειονομικούς σχηματισμούς διότι η αδράνεια του συλλογικού μας οργάνου στο θέμα αυτό όσο και σε άλλα συνδικαλιστικά φλέγοντα ζητήματα ( εδώ οφείλουμε να εξαιρέσουμε την ηρωϊκή αλλά τραγικά μοναχική κατά τα άλλα προσπάθεια της προέδρου της ΕΙΝΕΥΒ)  είναι προφανής.

- Η εκτίμησή μας είναι ότι πρέπει οι συνάδελφοι να ενεργοποιηθούν και από μόνοι τους συγκροτώντας συντονιστικές επιτροπές αγώνα και να επιβάλλουν εξελίξεις προς την κατεύθυνση της οργανωμένης δράσης και ανυπακοής στα αντιδραστικά  μέτρα που επιβάλλονται πίσω από την πλάτη μας και χωρίς να ληφθεί υπ΄όψιν η γνώμη μας.

- Στον αγώνα αυτό η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ δηλώνει ότι είναι αλληλέγγυα με τις ανησυχίες και την αβεβαιότητα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και παλεύει σταθερά για την δικαίωση των παρακάτω αιτημάτων:

●  Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων υπεροριών και εφημεριών.
● Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που συνδέει τους μισθούς με την παραγωγικότητα. Κατώτερο βασικό μισθό 1400 ευρώ (μεικτά) για το νεοεισερχόμενο στην ΥΕ κατηγορία, 1.600 ευρώ (μεικτά) στην ΔΕ κατηγορία, 1800 ευρώ (μεικτά)  στην ΤΕ κατηγορία και 2.000 ευρώ (μεικτά) στην ΠΕ κατηγορία.
 ● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
● 6ωρο, 5θήμερο 30ωρο, σταθερός, ημερήσιος χρόνος εργασίας και μία εφημερία την εβδομάδα. Όχι στις Ευρωπαϊκές οδηγίες και τα προεδρικά διατάγματα για τον εργάσιμο χρόνο. Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας
● Όχι στην αποδόμηση των ΒΑΕ. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
● Όχι στο κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείων – πολυιατρείων. Όχι στην μείωση δημόσιων κρεβατιών σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
● Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για το κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
● Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγεία - πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.

ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: