Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΘΕΑ --- «ΚΡΑΥΓΗ» αγωνίας Τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας


Τα μέλη, οι οικογένειες και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ ενώνουν τη φωνή τους, τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας, στην «κραυγή» αγωνίας και διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική του αφανισμού των υπηρεσιών απεξάρτησης, απειλώντας το δικαίωμα χιλιάδων ανθρώπων στη θεραπεία και την επανένταξη.
Στην Αθήνα η πρωινή «κραυγή», με την οποία ξεκινά καθημερινά η λειτουργία των θεραπευτικών κοινοτήτων, θα γίνει έξω από το υπουργείο Υγείας, το ίδιο μήνυμα θα στείλουν οι θεραπευτικές κοινότητες και από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και τα σωφρονιστικά καταστήματα όπου βρίσκονται.
«Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει άλλη μια μέρα στη θεραπεία με την ελπίδα να μην είναι η τελευταία. Η δραματική μείωση της επιχορήγησης, η δαμόκλειος σπάθη των συγχωνεύσεων και η μείωση του προσωπικού, που οδηγούν στο κλείσιμο τα προγράμματα θεραπείας και επανένταξης του ΚΕΘΕΑ, έχουν διαμορφώσει ένα εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον για τα μέλη που βρίσκονται σε θεραπεία και τις οικογένειές τους: αβεβαιότητα, αστάθεια, αγωνία για την ίδια τους τη ζωή. Ο μονόδρομος της χορήγησης υποκατάστατων ουσιών και μόνο, που προωθεί το Υπουργείο στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών, κλείνει το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης για τους εξαρτημένους και απαξιώνει το έργο του μακροβιότερου και αποτελεσματικότερου οργανισμού θεραπείας στη χώρα μας», υπογραμμίζει το ΚΕΘΕΑ σε ανακοίνωσή του.
Και καταλήγει: «Παρ' όλα αυτά τα μέλη, οι γονείς και οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ εξακολουθούν να ελπίζουν, να παλεύουν για μια ζωή χωρίς ουσίες και δεκανίκια, να προσπαθούν και να αγωνίζονται ενάντια στις φθηνές λύσεις - άλλοθι των υποκατάστατων που εγκλωβίζουν τους εξαρτημένους στη χρήση».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: