Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απαιτούν διασφάλιση θέσεων εργασίας και δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι στο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

 


«Οχι στο κλείσιμο και άμεση λύση τώρα», απαίτησαν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν»
Με μια μαχητική πορεία από το «Ερρίκος Ντυνάν» στο υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο απαίτησαν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μισθών τους και τη συνέχιση της μισθοδοσίας με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι απ' τον Αύγουστο, ενώ δεν πήραν και το επίδομα της άδειας, καθώς το νοσοκομείο παρουσιάζει έλλειμμα 210 εκατ. ευρώ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων - στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου ως εργαζόμενος στο νοσοκομείο - συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, ο οποίος, εν τέλει, εξάρτησε τη χρηματοδότηση του «Ερρίκος Ντυνάν» απ' τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Δηλαδή απ' τις συμβάσεις που θα υπογραφούν στα πλαίσια της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Γιώργος Υφαντής δήλωσε: «Δυστυχώς, αυτό που εισπράξαμε είναι ότι και το "Ντυνάν" και το υπουργείο Υγείας έχουν κοινή ευθύνη για την πορεία του νοσοκομείου. Ο υφυπουργός δεν πήρε θέση ούτε για τις θέσεις εργασίας, ούτε για τη βιωσιμότητα του "Ντυνάν". Δέχεται ότι είμαστε απλήρωτοι, αλλά δεν μπορεί να γίνει και τίποτα. Υπάρχει αναστάτωση στους εργαζόμενους. Μας έχουν φτάσει να μην μπορούμε να δουλέψουμε».
«Να κρατήσουμε ότι η κινητοποίησή μας τους θορυβεί» υπογράμμισε ο Ν. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στους εργαζόμενους μετά τη συνάντηση. «Αρα, συνέχισε, να σκεφτούμε καλά πώς θα οργανώσουμε και πώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, γιατί αλλιώς θα εισπράττουμε χάδια, συγκατάβαση, συμπάθεια». «Στα άλλα ζητήματα, είπε σε άλλο σημείο ο Ν. Παπακ

ωνσταντίνου, η κυβέρνηση θέλει να μας παρασύρει σε μια συζήτηση-διάλογο για τον ΕΟΠΥΥ, που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό χρηματοοικονομικό πρόβλημα του "Ερρίκος Ντυνάν" και της πληρωμής της μισθοδοσίας μας». Και ο Ν. Παπακωνσταντίνου κατέληξε: «Φοβούνται μόνο ένα πράγμα. Τον οργανωμένο αγώνα μας. Μόνο έτσι μπορούμε να τους αναγκάσουμε να οπισθοχωρήσουν».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: