Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι πήραν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η ανάληψη της ευθύνης οργάνωσης του αγώνα από τους ίδιους τους εργαζόμενους και η απομόνωση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, παίρνουν σάρκα και οστά, τούτες τις μέρες, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι, τη Δευτέρα, συμμετείχαν σχεδόν καθολικά - περίπου 500 εργαζόμενοι μέσα στην αίθουσα και έξω από αυτή στους διαδρόμους - στη Γενική Συνέλευση που κάλεσε η Επιτροπή Αγώνα. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επιβεβαίωσε για δεύτερη φορά, ότι έχουν αποφασίσει να αφήσουν στη μοναξιά της συναίνεσης και της υποταγής την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου τους και να αντιπαλέψουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εμπορευματοποίηση της υγείας, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και τα χαράτσια, συσπειρωμένοι με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, μέσα από την Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν.
Η διοίκηση, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, αποφάσισε να ακολουθήσει παρελκυστική τακτική και όρισε 6μελή επιτροπή η οποία θα συζητήσει το νέο οργανόγραμμα, πάντα βέβαια στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του υπουργείου για συγχωνεύσεις κλινικών και μείωση προσωπικού. Και χθες εντελώς αιφνιδιαστικά, ο διοικητής του ΨΝΘ υπέβαλε την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Στη διάρκεια της συνέλευσης, οι εργαζόμενοι απομόνωσαν την προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ να τους βάλει στη λογική του διαλόγου, για τη νέα οργανική διάρθρωση του νοσοκομείου και την κατ' αρχήν έγκρισή του, στο όνομα δήθεν ότι έτσι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.
Δεν έπιασαν ούτε τα τερτίπια της κυβέρνησης, που άρον άρον την Παρασκευή διά του υπουργού Υγείας, προσπαθούσε να πείσει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στα νοσοκομεία, δηλώνοντας ότι όσα διακινούνται περί εργασιακής εφεδρείας σε νοσοκομεία και ΚΥ είναι ανυπόστατα.
Μέσα από τη συνέλευση όρισαν το προεδρείο της Επιτροπής Αγώνα, αποφάσισαν οργάνωση και συνέχιση του αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και διοίκησης και οργανωμένη καθολική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.
Ετσι, σήμερα, από το πρωί θα συγκεντρώνουν τα εντάλματα πληρωμής και το απόγευμα, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα καταλήξει έξω από τη ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιστραφούν μαζικά τα χαράτσια.
Επίσης, την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση των υγειονομικών στις ΔΥΠΕ στην Αριστοτέλους. Την Παρασκευή, στις 6.30 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι:
  • Δεν αποδέχονται (μέσω νέου οργανισμού) την απώλεια ούτε μίας δημόσιας νοσοκομειακής κλίνης - κλινικής, εις βάρος των αναγκών των ασθενών.
  • Απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση αναμόρφωσης του οργανισμού του νοσοκομείου, η οποία θα οδηγεί στην απόλυση ή «εργασιακή εφεδρεία» των εργαζομένων του νοσοκομείου.
  • Διεκδικούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων τους και τη συμπερίληψή τους στο νέο οργανισμό.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: