Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ του ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Γραμματεία Εύβοιας
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Η επίθεση κυβέρνησης, Τρόϊκας, Ευρ. Ένωσης  και πλουτοκρατίας στα δικαιώματα μας δεν έχει τέλος.
Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τα νέα φοροχαράτσια, η «εργασιακή εφεδρεία – απολύσεις, η αύξηση του ωραρίου εργασίας, οι συγχωνεύσεις – κλείσιμο νοσοκομείων, προνοιακών ιδρυμάτων, μονάδων του ΙΚΑ, η παραπέρα ενίσχυση της ολοήμερης επιχειρηματική λειτουργίας των νοσοκομείων, οι περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μέτρα που αποσκοπούν στο να γίνουμε φθηνότεροι οι εργαζόμενοι. Προωθούνται συντονισμένα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να θωρακισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα.

Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα προκαλέσει αντιδράσεις. Γι’ αυτό εντείνουν τα εκβιαστικά διλλήματα, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους. Προβάλλουν ακόμη πιο έντονα τη ναρκοκουλτούρα, προωθούν την κρατική χορήγηση ναρκωτικών στα δημόσια νοσοκομεία. Θέλουν να οδηγήσουν ιδιαίτερα τη νεολαία  στο περιθώριο, πλήρως ελεγχόμενη  και ακίνδυνη για το σύστημα τους.

Έχουμε ευθύνη σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, μονάδα του ΙΚΑ, μονάδα πρόνοιας να πάρουμε άμεσα την υπόθεση στα χέρια μας. Να οργανώσουμε τον αγώνα. Να βρουν σοβαρά εμπόδια τα αντιλαϊκά μέτρα που καταδικάζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση. Να αλλάξουμε τον συσχετισμό δύναμης, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματα μας για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής της «έκτακτης» εισφοράς και των χαρατσιών στα νοσοκομεία γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους.

Είναι ευθύνη του σωματείου να πάρει την πρωτοβουλία για να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο στα νέα φορολογικα χαράτσια. Να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους ανέργους και ανασφάλιστους που μένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου και  της απλήρωτης εργασίας. Να εμποδίσουμε να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε κέντρα κρατικής χορήγησης ναρκωτικών. Να μην αφήσουμε συνολικά να γίνουν οι δημόσιες μονάδες υγείας επιχειρήσεις. Μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα να αρνηθούμε τις θυσίες για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι συνδικαλιστές που ανήκουν στο ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας καλούμε το ΔΣ να συνεδριάσει άμεσα.

Προτείνουμε Γενική Συνέλευση στις 26 Σεπτέμβρη για να κουβεντιάσουμε με όλους τους εργαζόμενους το πώς θα παρεμποδίσουμε τα μέτρα, θα δυσκολέψουμε την εφαρμογή τους. 

Στη Γενική Συνέλευση να συγκεντρώσουμε οργανωμένα όλα τα εντάλματα της εφορίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ: Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι! Τα συγκεντρώνουμε και οργανωμένα, με στάση εργασίας και κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη, συγκεντρωνόμαστε στις 10:30 στον πεζόδρομο δίπλα από τα Δικαστήρια (Καραμουρτζούνη) και τα καταθέτουμε στην εφορία. Δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και απαιτούμε να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα  για την στάση μας αυτή.

Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε

να πληρώσουμε τα χαράτσια τους

Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας

αυτή να το πληρώσει και όχι ο λαός.Χωρίς καμία καθυστέρηση να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για:

-        να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ωραρίου και της απλήρωτης εργασίας.

-        να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των άνεργων και ανασφάλιστων σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη. Να επιβάλουμε την απαλλαγή τους από το 5ευρω και τις πληρωμές στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

-        να εμποδίσουμε να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε κέντρα κρατικής χορήγησης ναρκωτικών. Κανείς υγειονομικός να μην δεχθεί να γίνει «βαποράκι» της νόμιμης πρέζας. 

-        άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. ΌΧΙ στα δουλεμπορικά και τις ΜΚΟ. ΟΧΙ στην «εργασιακή εφεδρεία». Κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί.

-        να μην συγχωνευτεί – καταργηθεί καμία κλινική, κανένα νοσοκομεία, ή μονάδα υγείας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια. ΟΧΙ στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις.

-        την πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με βάση τις  ανάγκες.
Προτείνουμε την κλιμάκωση της πάλης με την πρόταση για νέα 24ωρη Γενική Απεργία   

 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Να σηκώσουμε κεφάλι στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στους μηχανισμούς, στην τρομοκρατία!

Να δυναμώσει η ευθύνη και ο ρόλος του σωματείου. Μπορούμε με καλή οργάνωση, σχεδιασμό, να υψώσουμε τοίχος στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δημιουργήσουμε ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική.

Σπάμε τη μιζέρια, το φόβο, τη λογική δεν γίνεται τίποτα και ο κάθε ένας να κλαίει τη μοίρα του. Κανένας μόνος του. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: