Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ Καταγγέλλει τη διοίκηση του «Αγίου Σάββα» για αντεργατική παρέμβαση

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 


«Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», η οποία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του σωματείου των εργαζομένων. Η διοίκηση ζητά από το δικαστήριο την απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων και για όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αψηφήσει την απόφαση, να του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και προσωποκράτηση» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

«Το θράσος, συνεχίζει, της διοίκησης δεν έχει όρια. Την ώρα που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας κλιμακώνουν την εγκληματική τους πολιτική σε βάρος του λαού για να θωρακίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, η διοίκηση του νοσοκομείου εγκαλεί τους εργαζόμενους γιατί πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις "άνευ σημαντικού λόγου". Είναι πρόκληση και υποκρισία, οι φαιδροί ισχυρισμοί της διοίκησης για δήθεν αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου εξαιτίας των γενικών συνελεύσεων, που βάζει σε κίνδυνο τους ασθενείς. Επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών είναι η κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και όχι οι αγώνες των εργαζομένων. Οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων, ο στραγγαλισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι το άλλο πρόσωπο κάθε αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. Θέλουν να σκορπίσουν το φόβο στους εργαζόμενους ώστε με σκυμμένο το κεφάλι, γονατισμένοι να δεχτούν την πτώχευσή τους για να μη χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, οι συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ πρότειναν να κηρυχθεί στάση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και να γίνει κοινή συγκέντρωση στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κρατικό αυταρχισμό. Η πρόταση μας απορρίφθηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Με μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα, να ματαιώσουν στην πράξη τις μεθοδεύσεις των κυβερνητικών μηχανισμών».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Με οργανωμένη μαζική δράση ενάντια στα χαράτσια, στη μείωση των μισθών, στη μείωση νοσοκομειακών κρεβατιών και οργανικών θέσεων εργασίας, που ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις, ενάντια στην εργασιακή "εφεδρεία", και στις πληρωμές των ασθενών, απαντάμε στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: