Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

κόβουν τα πάντα από τα άτομα με αναπηρία!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

 

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών χτες


Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Ενάντια στην περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, ενάντια στα απαράδεκτα χαράτσια, για στελέχωση και λειτουργία όλων των ειδικών σχολείων, διαδήλωσαν χτες άτομα με αναπηρία, γονείς και εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από κάλεσμα της ΕΣ ΑμΕΑ.

Με συνθήματα όπως «τσουβάλια με ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία τα κάνουν αποθήκες» και «τέρμα πια στην κοροϊδία, μόρφωση δουλειά, πρόνοια, υγεία» η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων έδωσε δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση. Οπως τόνιζε ο Χ. Χουρδάκης, μέλος του ΔΣ της ΣΕΑΑΝ, απευθύνοντας κάλεσμα από τη ντουντούκα, αυτή η πολιτική είναι αδυσώπητη. Μας ζητάνε να κάνουμε θυσίες τη στιγμή που έχουν χαρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοεπιχειρηματίες και πολλά ειδικά σχολεία παραμένουν κλειστά. Τα έχουν καταντήσει αποθήκες αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, ενώ τα μισά ειδικά σχολεία της Αθήνας είναι σε επικίνδυνα κτίρια! Απλώνουμε το χέρι μας σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, για μια κοινωνία όπου δεν θα κυβερνά η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Οπως λέει στο «Ρ» ο Νίκος 25 χρονών, ο οποίος είναι κωφός και σπουδάζει γυμναστική ακαδημία «το επίδομά μας είναι 725 ευρώ για δύο μήνες και τώρα πάνε να μας κόψουν. Ηδη, είναι πολύ λίγα αυτά τα λεφτά γιατί πρέπει να καλύψω και άλλες ανάγκες μου, τα τεχνικά βοηθήματα, τους διερμηνείς κλπ. Επιπλέον, κλείνουν τα σχολεία των κωφών, όπως το σχολείο στους Αμπελοκήπους και έχουν περιοριστεί σε ελάχιστα».
«Το επίδομα δε μας φτάνει. Εχουμε ενοίκια, έξοδα για την επικοινωνία μας, δε βρίσκουμε και δουλειά... Κι αυτό το επίδομα το παίρνουμε μέχρι 18 χρονών αν δεν σπουδάσουμε μετά», συμπληρώνει ο Δημήτρης. «Ταυτόχρονα, κόβεται η χρηματοδότηση του κράτους για τους διερμηνείς που μας παρείχε μόλις 25 ώρες δωρεάν διερμηνεία το χρόνο!».



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Επικίνδυνη η πολιτική περικοπών στις συντάξεις αναπήρων

Με πρόσχημα τις αναπηρικές «συντάξεις - μαϊμού» η κυβέρνηση σχεδιάζει μαζικές περικοπές στις συντάξεις των αναπήρων, καθώς και στις άλλες παροχές προκαλώντας την αγανάκτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Το νέο αντιλαϊκό επεισόδιο κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος, τονίζοντας ότι κυβέρνηση - τρόικα αξιοποιούν τη «χρεολογία» και την καπιταλιστική κρίση για να επιτεθούν άγρια στις κατακτήσεις των ΑΜΕΑ. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε, συκοφαντούνται και διασύρονται οι ανάπηροι με τις «συντάξεις - μαϊμού» και μέσα από το νέο κανονισμό εκτίμησης της αναπηρίας ετοιμάζεται η νέα επίθεση, και μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να συνδέσει τα επιδόματα με το οικογενειακό εισόδημα του ανάπηρου.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει ευαισθησία για τους «πραγματικά ανάπηρους» και επανέφερε το θέμα των «συντάξεων - μαϊμού» λέγοντας ότι μόνο σε αυτές θα γίνουν οι περικοπές. Ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν περιοχές που εμφανίζονται να έχουν διπλάσιο ποσοστό αναπηρίας από άλλες και είπε ότι ως χώρα εμφανίζουμε ποσοστό αναπήρων στο 14%, την ίδια στιγμή που στην ΕΕ είναι στο 8-8,5%. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπήρξαν πελατειακές σχέσεις και αδιαφάνεια και είπε ότι δε θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους «πραγματικούς ανάπηρους» και δεν θα συνδεθούν τα επιδόματα με το οικογενειακό επίδομα.
Στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος τόνισε ότι είναι επικίνδυνο και υποκριτικό να επιτίθεται η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους μεγαλοκαναλάρχες, κατά των αναπήρων και είπε ότι οι πελατειακές σχέσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. «Χτυπάτε, είπε, και συκοφαντείτε τους ανάπηρους για να κρύψετε την αντιλαϊκή πολιτική που συναποφάσισαν κυβέρνηση - τρόικα, την ίδια στιγμή που επίδομα παίρνουν μόνο 180.000 ανάπηροι από τους 510.000 που είναι επίσημα καταγεγραμμένοι. Εξαιρείτε, κατέληξε, την Εκκλησία από τα πρόσφατα χαράτσια και βάζετε τα ΑΜΕΑ να πληρώσουν, και τόνισε ότι το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό τους και τους καλεί να συστρατευθούν στο οργανωμένο κίνημα και να μην πληρώσουν τα χαράτσια».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: