Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ -- Ασθενείς και υγειονομικοί να απαντήσουν στον εκβιασμό

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ασθενείς και υγειονομικοί να απαντήσουν στον εκβιασμό

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια:
«Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια αποτελεί άλλον έναν αδίστακτο εκβιασμό για τους ασθενείς των λαϊκών στρωμάτων και τους υγειονομικούς, άλλο ένα βήμα για την επέκταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και Πρόνοιας. Οι ασθενείς θα οδηγούνται αναγκαστικά να πληρώνουν στα πλαίσια της ολοήμερης επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για να καλύπτουν τις ελλείψεις αυτών των μονάδων σε γιατρούς.
Επίσης χτυπάει ένα μεγάλο μέρος των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, ιδιαίτερα των νέων, που και αυτοί οδηγούνται εκβιαστικά σε μερική και πρόσκαιρη εργασία με τη σύναψη σύμβασης εργασίας μίας ημέρας την εβδομάδα, για να συμπληρώσουν τις αποδοχές τους από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Ολα αυτά αποτελούν προμήνυμα για επέκταση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και του τρόπου αμοιβής των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με κριτήριο την αποδοτικότητα και τη συμβολή τους στα κέρδη των δημόσιων μονάδων Υγείας.
Η παροχή υπηρεσιών από τα δημόσια κέντρα φροντίδας και αποκατάστασης, που η κυβέρνηση τα εντάσσει τώρα στα δημόσια νοσοκομεία, θα πληρώνεται από τα ήδη λεηλατημένα από το κεφάλαιο και το κράτος ασφαλιστικά ταμεία και από την τσέπη των ασθενών. Προβλέπεται επίσης η παραχώρησή τους στους Δήμους και στους ιδιώτες επιχειρηματίες για εκμετάλλευση. Ο εκσυγχρονισμός, το νοικοκύρεμα και ο εξορθολογισμός του συστήματος Υγείας - Πρόνοιας που επικαλείται η κυβέρνηση αποτελούν την αποκριάτικη μάσκα απόκρυψης των αντιλαϊκών μέτρων και εξαπάτησης των ασθενών και των υγειονομικών.
Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με ένα ισχυρό, ταξικό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει δωρεάν, σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας για όλους, με αναβαθμισμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας πανελλαδικά. Προσλήψεις υγειονομικών με σχέση εργασίας μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με εισαγωγικό μεικτό μισθό στους γιατρούς 2.000 ευρώ. Ενταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στο δημόσιο σύστημα με συνυπολογισμό στο μισθό τους τα χρόνια προϋπηρεσίας. Με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας 6ωρο - 5ημερο - 30ωρο και 1 εφημερία την εβδομάδα. Με αφορολόγητο εισόδημα 40.000 ευρώ στο ζευγάρι και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: