Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Με γιατρούς από τους γύρω νομούς «καλύπτονται» οι ανάγκες

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Μέχρι και 150 χιλιόμετρα - από την Καρδίτσα, το Βόλο, τη Λιβαδειά - αναγκάζονται να μετακινούνται γιατροί για να καλύψουν ανάγκες εφημέρευσης στην παιδιατρική κλινική και στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Λαμίας! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων και των περιορισμών των προσλήψεων. Εδώ και ένα μήνα το πρόβλημα έχει οξυνθεί, όταν ο ένας γιατρός της παιδιατρικής κλινικής αρρώστησε λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς του και των συνεχών εφημεριών. Το ίδιο συνέβη και σε δύο γιατρούς στον αξονικό τομογράφο, όταν ο τρίτος γιατρός του τμήματος χρειάστηκε να λείψει για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.

Ετσι εκφράζεται αυτή η απάνθρωπη πολιτική και στον τομέα της Υγείας και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως η παιδιατρική, ο οποίος επηρεάζει τη λειτουργία και του μαιευτικού τμήματος.
«Είναι η κορυφή του παγόβουνου», σχολιάζει στο «Ριζοσπάστη» ο Τάσος Χρονάς, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Λαμίας. «Εκδηλώθηκε η έλλειψη γιατρών πρώτα εκεί γιατί αυτά είναι τμήματα με λίγους γιατρούς και ανάγκη καθημερινής 24ωρης λειτουργίας. Ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Λαμίας, μιας και είναι καλυμμένο μόνο το 48% των οργανικών του θέσεων. Το επιστημονικό συμβούλιο αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί είχαν από καιρό επισημάνει το πρόβλημα για το οποίο υπήρξαν και απεργιακές κινητοποιήσεις».
Το επιστημονικό συμβούλιο Λαμίας ζητά: Να προκηρυχθούν άμεσα κενές οργανικές θέσεις. Να σταματήσει η πολιτική που θέλει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να θεωρούν τον άρρωστο πελάτη. Να σταματήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων, που οδηγεί στη λογική η Υγεία να είναι εμπόρευμα και οι υπηρεσίες της να θεωρούνται κόστος. Για να γίνει δυνατόν αυτό θα πρέπει να αναπτυχθεί ένας ισχυρός δημόσιος τομέας Υγείας, που θα αποκλείει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες της, παρέχοντας δωρεάν δημόσια υψηλής ποιότητας υγεία σε όλους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: