Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Να μη σκύψει κανείς το κεφάλι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) σε Υγεία και Πρόνοια για τα φοροχαράτσια και την εφεδρεία και συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις ΔΥΠΕ στην επαρχία


ΚΟΥΚΟΣ
«Με οργανωμένη μαζική δράση ενάντια στα χαράτσια, στη μείωση των μισθών, στη μείωση νοσοκομειακών κρεβατιών και οργανικών θέσεων εργασίας, που ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις, ενάντια στην εργασιακή "εφεδρεία" και στις πληρωμές των ασθενών, απαντάμε στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των διοικήσεων των νοσοκομείων», τονίζει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών - ΑΣΥ (Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ) καλώντας τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις:

  • Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011: Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στα φοροχαράτσια.
  • Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011: Στάση εργασίας των υγειονομικών (11.00 - 14.00) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες στην επαρχία.
  • Τετάρτη 5 Οκτώβρη 2011: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
  • Πέμπτη 13 Οκτώβρη 2011: Στάση εργασίας των υγειονομικών (11.00 - 14.00) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και στις ΔΥΠΕ στην επαρχία.
«Τα μέτρα, συνεχίζει η ΑΣΥ, που παίρνει η κυβέρνηση, όπως οι περικοπές μισθών και συντάξεων, τα φοροχαράτσια, η "εργασιακή εφεδρεία", οι απολύσεις, η αύξηση του ωραρίου εργασίας, οι συγχωνεύσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια και η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων, αποσκοπούν στο να γίνουμε φθηνότεροι οι εργαζόμενοι, για να θωρακισθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η αιτία της επίθεσης και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα, για τα οποία καμιά ευθύνη δεν έχουμε οι εργαζόμενοι. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Δεν χρωστάμε εμείς! Δεν δανείστηκαν για μας! Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς τα "σπασμένα" άλλων. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία, στα ΚΥ, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι! Αυτό είναι το δικό μας χρέος απέναντι στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας!
Καθημερινά, όλο και περισσότερο να μαζικοποιούμε τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, να παίρνονται αποφάσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, άρνησης να πληρώνουν οι ασθενείς για επισκέψεις, φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις, να μειωθούν κρεβάτια και οργανικές θέσεις που ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις, αψηφώντας τα εμπόδια που βάζουν οι πλειοψηφίες στα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, που απαρτίζονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και την τρομοκρατία των διοικήσεων! Κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν και να διαλύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις, που γίνονται αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία.
Στον "ΑΓ. ΣΑΒΒΑ", στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, στο ΓΟΝΚ (σ.σ. Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων), στο ΑΧΕΠΑ, στο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ", στο "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ", στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ κ.α. Προσπαθούν να φοβίσουν τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι. Οργανώνουμε την πάλη, τη δική μας αντεπίθεση για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Για να φοβηθούν οι εργαζόμενοι, και να παραιτηθούν από την οργανωμένη πάλη, αρκετοί διοικητές νοσοκομείων απειλούν τους εργαζόμενους με απολύσεις. Ο διοικητής μάλιστα στον "ΑΓ. ΣΑΒΒΑ" κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο σωματείο, ζητώντας από το δικαστήριο την απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων. Και για όποιον εργαζόμενο τολμήσει να αψηφήσει την απόφαση, να του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και προσωποκράτηση!!!
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απέρριψαν την πρότασή μας για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των φοροχαρατσιών. Αρνήθηκαν και την πρόταση για κήρυξη στάσης εργασίας και συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον "ΑΓ. ΣΑΒΒΑ", που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κρατικό αυταρχισμό».
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Κανείς εργαζόμενος να μη σκύψει το κεφάλι. Να απαντήσουμε συλλογικά και οργανωμένα στην τρομοκρατία, στους εκβιασμούς, στο φόβο που καλλιεργείται στους χώρους δουλειάς, αλλά και έξω από αυτούς. Στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, πλουτοκρατίας και εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να απαντήσουμε με κλιμάκωση του αγώνα, με συσπείρωση στο ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πρωτοφανής αυταρχισμός σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Διοίκησης του «Αγίου Σάββα», για απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων, εκδικάζεται στις 12 Οκτώβρη 2011

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» (ΔΣ) καταδικάζει την προσπάθεια δικαστικής απαγόρευσης των γενικών συνελεύσεων του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» που μεθοδεύει η διοίκηση του νοσοκομείου, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και η οποία θα συζητηθεί στις 12 Οκτώβρη 2011.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Το θράσος της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης φτάνει μέχρι το σημείο να ζητάει χρηματική ποινή 500 ευρώ και προσωπική κράτηση για όποιο μέλος του σωματείου παραβιάσει την απαγόρευση! Είναι εξοργιστικά υποκριτικό να επικαλείται ως δικαιολογία η διοίκηση του νοσοκομείου, την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών, που δήθεν απειλούνται από την πραγματοποίηση συχνών γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων, τη στιγμή που η ανάλγητη, ταξική πολιτική της κυβέρνησης διαλύει στην κυριολεξία το δημόσιο σύστημα Υγείας, συγχωνεύοντας νοσοκομεία, καταργώντας εξειδικευμένα τμήματά τους, μειώνοντας τα κρεβάτια και παραχωρώντας τα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, κόβοντας φάρμακα και εξετάσεις των ασφαλισμένων, αφήνοντας χωρίς περίθαλψη ανασφάλιστους και άνεργους, επιβάλλοντας παράλληλα χαράτσια στους ασθενείς». Και προσθέτει: «Η πρωτοφανής αυταρχική ενέργεια της διοίκησης του συγκεκριμένου νοσοκομείου στρέφεται ευθέως κατά των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων στο σύνολό τους και για το λόγο αυτό πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδρασή τους. Η ΔΣ θα συμβάλει έμπρακτα σε αυτήν την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: