Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη συκοφαντική επίθεση Λοβέρδου

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 


Από την κατάληψη του ΠΑΜΕ στην Πάτρα
«Λουκέτο» στο υπουργείο Υγείας έβαλαν χτες οι εργαζόμενοι στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου καταγγέλλοντας τη συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, που εκφράστηκε, κυρίως, με τις δηλώσεις του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας (ΠΣΥΥΥ) με ομόφωνη απόφασή του - που υιοθετήθηκε από το σύνολο των εργαζομένων - προχώρησε σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας από την έναρξη μέχρι τη λήξη του ωραρίου απαιτώντας «την άμεση ανάκληση των δηλώσεων από τον κ. Λοβέρδο και τη δημόσια συγνώμη του από το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιαίτερα όσων εργάζονται στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας, του οποίου προΐσταται».
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΥΥΥ τονίζει: «Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και κατάπτυστες δηλώσεις - ύβρεις του υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου και της κυβέρνησης, που εξαπέλυσαν εναντίον των εργαζομένων για να καλύψουν τους πραγματικά υπεύθυνους που οδηγούν τη χώρα μας στην καταστροφή. Οι εργαζόμενοι που βιώνουν σήμερα, έναν εργασιακό μεσαίωνα, με συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, εργασιακές εφεδρείες κ.ά. εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στο έργο τους και στηρίζουν τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».
Στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας συμμετείχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών Δημόσιας Υγείας του κλάδου γιατρών ΕΣΥ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και η Πανελλήνια Ενωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας.
Κατάληψη του ΠΑΜΕ στην Πάτρα
Σε συμβολική κατάληψη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν από κοινού χτες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) και οι οργανώσεις συνταξιούχων ΤΕΒΕ - ΙΚΑ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών, με αίτημα να υπάρχουν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου που έγραφε: «Ξεσηκωθείτε - Αντεπίθεση» καλώντας τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους συνταξιούχους, να αγωνιστούν ενωμένοι ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία - Πρόνοια που αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την επέκταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και Πρόνοιας.
Στη συνέχεια παρέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δ. Κατσικόπουλο με τα αιτήματά τους και τόνισαν πως θα συνεχίσουν τους αγώνες μαζί με τα λαϊκά στρώματα για να μην εφαρμοστεί αυτή η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: