Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΙΚΑΙΑ «Οχι» στη μονάδα υποκαταστάτων στο νοσοκομείο

Σχετική κινητοποίηση έγινε χθες, από μαζικούς φορείς της πόλης και εργαζόμενους του νοσοκομείου

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στην είσοδο του νοσοκομείου, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, μαθητές, γονείς, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, κάτοικοι της περιοχής. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς, ο σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ο Εξωραϊστικός σύλλογος Αγίας Τριάδας, η Μέριμνα, ο ΑΦΟΑΝ - Κ. Βάρναλης, ο ΟΦΟΝ και ο σύλλογος Πολυκατοικιών.
Οπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, η κυβέρνηση αντί να δώσει χρήματα για την απεξάρτηση των εξαρτημένων ατόμων, φορτώνει στα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία τη χορήγηση των υποκατάστατων. Επιπλέον ο χώρος που θα εγκατασταθεί ο ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο της Νίκαιας βρίσκεται απέναντι από το 4ο Λύκειο, κοντά στο 6ο Γυμνάσιο και δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του νοσοκομείου.
Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, τον ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους όπως η δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου φορέα με δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και του ζήτησαν να μην επιτρέψει την εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ. Από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε πως μέχρι στιγμής και παρά τις αρχικές υποσχέσεις, δεν έχει αποσταλεί στο νοσοκομείο προσωπικό για τη λειτουργία της μονάδας η οποία τελικά θα λειτουργήσει με προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο ήδη δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των υπαχουσών αναγκών.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν σαφές πως θα αντισταθούν στην εγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην είσοδο του νοσοκομείου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: