Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ενιαίος και συντονισμένος αγώνας στην ΠΡΟΝΟΙΑ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Τη Δευτέρα η σύσκεψη στην Ενωση Λογιστών, ώρα 7 μ.μ., και στις 22 Σεπτέμβρη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ώρα 1 μ.μ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΣΕ-ΚΕΑΤ), το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλούν τους εργαζόμενους από το χώρο της Πρόνοιας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των Κέντρων Ειδικής Αγωγής και Ψυχικής Υγείας, συλλόγους, σωματεία, επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές σε πλατιά, ανοιχτή, σύσκεψη τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Θέμα της σύσκεψης είναι ο συντονισμός του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της τρόικας με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντ. Μπακογιάννη. Στην πρόσκλησή τους τα παραπάνω σωματεία μεταξύ των άλλων επισημαίνουν:
«Πάνω από 50 χώροι της Πρόνοιας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχικής Υγείας ουσιαστικά μέσω της εργασιακής λεγόμενης "εφεδρείας" οδηγούνται στο κλείσιμο. Τα χαράτσια έρχονται μαζικά, ακόμα και στους χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους της Πρόνοιας. Ενώ με το νομοσχέδιο για την Υγεία και την Πρόνοια, που πάνε στη Βουλή, δεκάδες ιδρύματα και υπηρεσίες Πρόνοιας μέσω του υποτιθέμενου "εξορθολογισμού και των συγχωνεύσεων" οδηγούνται στη συρρίκνωση, στο κλείσιμο και τη λειτουργία όσων περισσέψουν με γνώμονα το κέρδος. Ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις εργαζομένων, την ώρα που παρά τις τεράστιες ανάγκες η ανεργία στον κλάδο αυξάνει. Επίσης 6.000 εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, στην Πρόνοια και Ψυχική Υγεία είναι απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες. Παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες σταμάτησαν θεραπείες, διώχτηκαν από το σχολείο τους επειδή οι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν. Πολλά ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν ακόμα, όπως τα ΕΕΕΕΚ, ενώ άλλα υπολειτουργούν με δίωρα και τρίωρα και οι μαθητές μεταφέρονται από τους φαντάρους. Οι ψυχικά πάσχοντες ασυλοποιούνται στους περιβόητους ξενώνες της αποασυλοποίησης! Και επειδή πρέπει να τσακίζονται οι ...συντεχνίες, όπως λέει με τον πολύ τσαμπουκά ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, θα παρακρατούνται οι συντάξεις των ψυχικά πασχόντων και των ΑμΕΑ, στους ξενώνες και στα ιδρύματα χρονίως πασχόντων. Την ίδια στιγμή με το νέο κανονισμό διαβάθμισης της αναπηρίας έρχονται να δώσουν οριστικό κτύπημα στο θεσμό των αναπηρικών συντάξεων».
Επίσης οι σύλλογοι δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ στο υπουργείο Υγείας στις 22 Σεπτέμβρη στη 1 μ.μ. ενάντια στο νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα την Πρόνοια. Προσυγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, ώρα 12 το μεσημέρι.
Οι Σύλλογοι καλούν τους εργαζόμενους να οργανώνουν τη μαζική άρνηση, μέσω των σωματείων και των επιτροπών αγώνα, πληρωμής του κεφαλικού φόρου και όποιου άλλου χαρατσιού.
Κινητοποίηση και της ΕΣΑμΕΑ
Κάτω απ' την πίεση του κόσμου και η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ) αναγκάστηκε να προκηρύξει κινητοποίηση για τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώρα 10 π.μ. Κύριο αίτημα είναι η εξαίρεση των αναπήρων απ' τα χαράτσια, λες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα αντέχουν την κυβερνητική βαρβαρότητα.
Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους αναπήρους, τους γονείς και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους μέσα απ' τα μπλοκ και τα πανό της ΣΕΑΑΝ και να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της κινητοποίησης στις 22 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: