Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

κάλεσμα του ΠΑΜΕ Γραμματεία Εύβοιας


 
Κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις



Συνάδελφοι και συναδέλφισσες



Η ομοβροντία νέων μέτρων που εκτόξευσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση προδιαγράφει βαρυχειμωνιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Και σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους φτάνουν τα πρώτα «μπιλιέτα» του κεφαλικού φόρου, η κυβέρνηση εξαγγέλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, μειώσεις μισθών, νέο χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, νέα λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, παράδοση στο κεφάλαιο των «φιλέτων» της δημόσιας περιουσίας, παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, σχολεία που ανοίγουν χωρίς βιβλία. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), στις επικουρικές συντάξεις, στις όποιες προνοιακές παροχές έχουν απομείνει, στα επιδόματα, ενώ οι στρατιές των ανέργων διογκώνονται καθημερινά με την επίσημη στατιστική να καταγράφει 800.000 ανέργους τον περασμένο Ιούνη.

Προσπαθούν να μας πετάξουν στη θάλασσα με τους καρχαρίες. Η θα παλέψουμε να βγούμε από εκεί, η θα μείνουμε και θα χάσουμε την ίδια μας τη ζωή και θα γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών.

Η παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων είναι ανάγκη άμεση .

Το ΠΑΜΕ καλεί τα ΔΣ των συνδικάτων να οργανώσουν ολοκληρωμένη συζήτηση στις Διοικήσεις  και να πάρουν θέση. Να πάρουν απόφαση καταδίκης των μέτρων, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν την οργάνωση της πάλης, της αντίστασης. Να οργανώσουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, Γενικές συνελεύσεις παντού, επιχείρηση την επιχείρηση, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γραφείο το γραφείο. Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, να δυσκολέψουμε την εφαρμογή τους. 



Να κουβεντιάσουμε με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της πάλης με την πρόταση για νέα 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη   

 Ο κάθε κλάδος να σχεδιάσει τον συγκεκριμένο αποτελεσματικό τρόπο που θα προχωρήσει στην οργανωμένη απάντηση στον τυφώνα των μέτρων. Για παράδειγμα μπορεί μετά από κάλεσμα του συνδικάτου, να συγκεντρώσει τα εντάλματα  που θα έρθουν και με στάση εργασίας, η άλλο τρόπο μαζικά να πάει να τα παραδώσει στην κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να γίνει και κατά χώρο δουλειάς δηλώνοντας ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε και απαιτώντας να μην τολμήσουν να επιβάλλουν μέτρα  για την στάση μας αυτή. Απαιτώντας να παρθούν πίσω τα χαράτσια. Ιδιαίτερα να δώσουμε βάρος στους ανέργους, στους απλήρωτους εργάτες που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Το χρέος δεν είναι της εργατικής τάξης. Να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο που τη δημιούργησε.

Να βοηθήσουμε τον εργάτη να σηκώσει κεφάλι, στον εργοδότη, στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε., στους μηχανισμούς, στην τρομοκρατία.

Να δυναμώσει η ευθύνη και ο ρόλος των σωματείων. Να περάσουμε μαχητικό πνεύμα, στον εργατόκοσμο ότι μπορούμε με καλή οργάνωση, σχεδιασμό, να υψώσουμε τοίχος στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δημιουργήσουμε ρήγματα στην αντιλαϊκή πολιτική.



Να μην υπάρχει η μιζέρια, ο φόβος, η λογική δεν γίνεται τίποτα και ο κάθε ένας να κλαίει τη μοίρα του. Κανένας μόνος του. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή της εργατικής τάξης. Το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Να γίνεται κατανοητό ότι η έννοια παρεμποδίζω σημαίνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να δυσκολεύεται η κυβέρνηση, η ΕΕ να παίρνει αποφάσεις και να βρίσκει μπροστά της δυσκολίες, εμπόδια, για να περνάει τα μέτρα. Να βοηθήσουμε να παίρνονται πρωτοβουλίες και πολύμορφη δράση αξιοποιώντας όλες τις μορφές και να βρίσκονται και νέες που θα βοηθούν να μαζικοποιείται ο αγώνας.



ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΟΓΕ



ΚΑΛΕΣΜΑ



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9  ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30π.μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ)



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ



Εργαζόμενοι  στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι



Ξεσηκωθείτε!



·        Οργανωμένα με τα συνδικάτα, τις επιτροπές –Αντισταθείτε.

·        Συλλογικά-μαζικά να  αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης» και με τα ειδικό τέλος στα σπίτια μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ,  για να μη πτωχεύσει η πλουτοκρατία.

·        Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό.



Η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν ΠΑΣΟΚ,  Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, με τις πολιτικές τους αποφάσεις  καταδυναστεύουν  σε όλους τους τομείς της ζωής, την εργατική, λαϊκή οικογένεια.



Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο.

·        Επιβάλλουν στους εργαζόμενους νέο φόρο, «αλληλεγγύης», για να πληρώσουν τα χρέη τους. 

·        Ψήφισαν τροπολογία στη βουλή και  απαιτούν από τον εργάτη που με κόπο  μιας ολόκληρης  ζωής κατάφερε να κάνει ένα σπίτι, να το ξαναπληρώσει  με νέα δυσβάσταχτα  χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.      



Είναι αδίστακτοι!

Ενώ οδήγησαν στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους όχι μόνο δεν τους εξαιρούν απ’ αυτό το χαράτσι για το σπίτι, αλλά τους φορολογούν με τους ίδιους συντελεστές.

  

Σας καλούμε όλους και όλες με τα παιδιά σας με όλη την οικογένεια  οργανωμένα και αγωνιστικά να απαντήσουμε στους φόρους που μας πνίγουν, στα άγρια μέτρα που μας  καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.



Δεν έχουμε- δεν θέλουμε- αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους

Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας



Κανένας φόβος από τις απειλές  που εκτοξεύουν καθημερινά κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9  ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30π.μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.



Τηλέφωνα επικοινωνίας για τη συγκέντρωση των ενταλμάτων της εφορίας:



Αργύρης Γιώργος                            Κούκουρας Αντώνης                     Τζαβάρας Γιάννης

6973311590                                      6973311598                                6976975834                 


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/9  ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30π.μ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: