Για αναρτήσεις και επικοινωνία με το blog στείλτε e-mail στο
sotosantonios@hotmail.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ


«Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις»
Σε «Ευαγγελισμό» και υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Υγεία - Πρόνοια
Από την πορεία στους δρόμους γύρω από τον «Ευαγγελισμό»
Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα συμμετέχουν οι ταξικές δυνάμεις στους υγειονομικούς στην πανελλαδική απεργία των γιατρών. Χτες το πρωί το σωματείο Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Υγεία - Πρόνοια πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου.
Οπως είπε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου, οι πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία «χαντακώνουν» τους υγειονομικούς, τους μικροεπαγγελματίες, τους απολυμένους, όλα τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα, που δεν θα μπορούν ούτε στο νοσοκομείο να πάνε. Ταυτόχρονα οδηγούνται σε βίαιη προλεταριοποίηση οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οποίοι ένα δρόμο έχουν: Τη συστράτευση με το λαϊκό κίνημα. Αναφερόμενος στους λόγους που «έβγαλαν τους υγειονομικούς στο δρόμο» είπε: Οι τεράστιες περικοπές που θα ξεκινήσουν από 1η Οκτώβρη, το νέο μισθολόγιο - «φτωχολόγιο», οι μηδενικές προσλήψεις, ότι όλο και περισσότεροι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε καν στα επείγοντα, τα νοσοκομεία γίνονται κέντρα «διακίνησης ναρκωτικών». Ο ΕΟΠΥΥ θα σημάνει ελάχιστο επίπεδο παροχών με ελάχιστες αμοιβές στους γιατρούς. Επιπλέον αναφέρθηκε στις τεράστιες ελλείψεις γιατρών λέγοντας πως πρέπει να ενισχυθούν τα περιφερειακά νοσοκομεία, ορισμένα κεντρικά, αλλά κυρίως τα Κέντρα Υγείας.
Στην κινητοποίηση χαιρέτισε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ενώ παραβρέθηκε και μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις».
Στο υπουργείο Υγείας
Εξω από το υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν οι υγειονομικοί της Αττικής χτες το πρωί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Υγεία - Πρόνοια καλούσαν με το πανό τους σε «λαϊκή συμμαχία - αντεπίθεση» για «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους». Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, τόνισε πως «μήτρα» των αντιλαϊκών κυβερνητικών αποφάσεων είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας. Το ΚΚΕ, είπε, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, την αθρόα πρόσληψη γιατρών σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική στην Υγεία φανερώνει τη φύση του καπιταλισμού και κάλεσε ο αγώνας των υγειονομικών να συναντηθεί με τον αγώνα της εργατικής τάξης.

 πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: